Beste reistijd Galapagos

Galapagos is een bestemming waar je het hele jaar goed naar toe kunt. Ze liggen rond de evenaar en er zijn maar weinig seizoen verschillen. Daarbij is het klimaat al een aantal jaren erg in de war, zodat de verschillen minder duidelijk worden. Met specifieke wensen kunnen we gericht advies geven voor bepaalde periodes.

reuzenschildpad Galapagos

Beste reistijd Galapagos is eigenlijk vrij simpel. Je kunt er namelijk het hele jaar door heel goed reizen. Naast klimaat en specifieke dieren kun je dus bijvoorbeeld ook kijken naar wanneer de KLM vliegtickets betere tarieven bieden. Buiten de vakantieperiodes om heb je dan ook vaak meer kans op beschikbaarheid en daarbij betere prijzen voor boten en hotels.

Globaal kun je zeggen dat de Galápagos twee seizoenen kent. De eerste helft van het kalenderjaar is het er wat warmer (25-28 gr.C) en wat vochtiger en daarmee ook groener. De tweede helft van het kalender jaar is het er wat minder warm (20-24 gr.C) en droger waardoor meer struiken en bomen kaal zijn. Beide hebben hun charmes.
Tussen deze twee seizoenen, dus juli/augustus en december/januari is de zee het minst rustig. Deze overgangsweken zijn, samen met april/mei, tegelijkertijd ook de meest drukbezochte periodes in verband met akanties in de VS en in Europa. In deze periodes zijn vaak ook de internationale vliegtickets het duurste, wat andere periodes aantrekkelijker kan maken. Kortom, je kunt het hele jaar door heel goed naar de Galápagos.

Met specifieke wensen kunnen we gericht advies geven. De Albatrossen zijn bijvoorbeeld doorgaans weg van december t/m eind maart, in verband met warmer zeewater wat minder vis meebrengt. Kies je echter voor een route met Española, dan maakt dit weer niks uit, want ze zitten alleen daar. Voor meer gerichte info, bel ons gerust.