Filter op klasse

Galapagos boten

Galapagos boten zijn de beste manier om zo veel mogelijk van de unieke Galapagos eilanden te zien. Er zijn tochten te boeken voor 15 dagen, 12, 11, 10, 8 of 5 dagen. Realiseer je dat iedere dag anders is en je de eerste en laatste dag vooral aan het reizen bent. 8 dagen wordt het meeste gekozen. Wij werken in principe met alle Galapagos boten. Kijk hier voor een selectie.

Oriënterend op de Galapagos kom je al snel bij de vraag: Welke boot moet ik kiezen en wat is de beste route voor mij? Vaak horen wij: “Ik zie door de bomen het bos niet meer”, of “hoe weet je nu wat een veilige boeking is en of je ook werkelijk op de boot komt die je geboekt hebt?” En ook: “Hoe kan ik nou zorgen dat ik op een cruise kom met een goede route waarbij ik juist díe dieren en vogels of planten en lava ga zien die ik zo graag wil zien?”

Wij helpen je graag met onze gedegen kennis van hoe het precies werkt op de Galápagos. We hebben  ervaring met betrouwbare operators en we hebben veel enthousiasme om te zoeken wat bij jou past. Wij weten verder wat er allemaal mogelijk is, en kunnen nagenoeg alles regelen, dus ook bij speciale wensen kunnen we van dienst zijn. BEL ONS om een van deze of een andere passende boot voor u te vinden.

De boten zijn globaal onder te verdelen in Luxury Class, First Class, Superior Tourist Class en Tourist Class. De verschillen zitten vooral in hoeveelheid ruimte aan boord en in de cabins, kwaliteit van service, eten, materialen en eventuele extra’s als kajaks of jacuzzi’s. Behalve meer comfort dan wel luxe, kan dit ook verschil maken in meer of minder kans op zeeziekte en lawaai ’s nachts omdat je dichter bij de motor ligt. Ook is er veel verschil in de prijzen. Wij werken met de dagprijzen van de operators van de boten, waarbij we altijd op zoek kunnen naar de beste prijs-kwaliteit verhouding voor de gewenste data.

bel ons gerust even voor meer gerichte info (050 50 10 250).

Native & Green heeft in principe toegang tot alle Galapagos boten. Voor ons is betrouwbaarheid van de operator en de prijs/kwaliteit verhouding belangrijk. Verder vinden wij de route van de boot erg belangrijk, omdat dat bepalend is voor wat je gaat zien.

Keuze van de boot

Een Galapagos boot kan gekozen worden op verschillende criteria, zoals

 • Route (zien van specifieke flora en/of fauna, of unieke route);
 • kwaliteit van de gids;
 • specifieke data of begindag;
 • type boot (motorjacht, zeiljacht, catamaran);
 • grootte van de boot (lengte, breedte, hoogte, dekruimte, catamaran;
 • ruimte aan boord;
 • stabiliteit
 • mate van comfort en service
 • stabiliteit (zeeziekte);
 • aanwezigheid van kajaks, jacuzzi aan dek of andere specifieke zaken;
 • prijs.

Helaas gaan een aantal van deze criteria samen op. Dus bijvoorbeeld een heel eenvoudige boot met een lage prijs maar wel een heel geweldige route en goede gids zijn een droom. De duurdere boten hebben vaak ook de mooiere routes en betere gidsen. De ruimte aan boord en de betere service en comfort heb je er dan bij. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die juist kiezen voor wat meer comfort of ruimte, kajaks aan boord of zelfs een jacuzzi op het achterdek. De meeste reizigers komen niet voor de jacuzzi, maar stiekem is het toch wel erg lekker na het snorkelen in de koude golfstroom.

Er is geen centraal systeem waarin beschikbaarheid te zien is, het zijn allemaal kleine rederijen met één of een paar boten. Kon je voorheen nog wel eens heel gericht kiezen voor een specifieke boot, tegenwoordig is het altijd afhankelijk van de beschikbaarheid in de gewenste periode. Een boot wordt steeds eerder geboekt. Soms al meer dan een jaar van te voren, vaak tussen een half jaar en een jaar van te voren. Natuurlijk is het altijd te proberen, ook al is het kort van te voren. Er zijn immers ook iedere dag annuleringen (vanuit de hele wereld).
Maar hoe eerder beginnen, hoe beter!

Hieronder een selectie van boten waar we regelmatig mee werken om een idee te geven, maar er zijn er veel meer, bel ons dus, dan kunnen de de beste boot bij je wensen vinden: