Het Nieuwe Reizen

lokale bevolking hulp lokale bevolking

Native & Green promoot het Nieuwe Reizen. Wij kunnen organiseren dat je tijdens de reis langs bepaalde families of gemeenschappen kunt waar nooit hulp komt en waar je echt een verschil kunt maken. De mensen geven zelf aan wat ze nodig hebben en je ziet zelf direct waar je hulp terecht komt.

Wat is het Nieuwe Reizen? In het Nieuwe Reizen kun je door iets te doen of te geven iets groots voor iemand betekenen, al is het maar voor één kind of één familie. Dit kan bijvoorbeeld van helpen zijn met Engelse les of het samen gaan kopen van iets dat ze nodig hebben, zoals zeep, rijst of schoenen. Of bijvoorbeeld bijdragen aan eenvoudige projectjes die mensen zelf willen uitvoeren om het leven iets gemakkelijker te maken, maar er simpelweg de middelen niet voor hebben.

Denk bijvoorbeeld aan hout en schroeven om een deugdelijke boekenkast te maken in een schooltje, een schoolbord met stiften kopen of verf waarmee de kinderen zelf autobanden wat vrolijker kunnen maken om rond de school op te zitten of te spelen. Iets anders is materialen voor een school of rugzakjes voor de kinderen zodat de boeken niet nat worden. Of misschien vind je het juist mooier om voor een schooljaar het busgeld te betalen voor een familie van wie de kinderen nu niet naar school kunnen.

Wij zijn in contact met heel veel mensen en gemeenschappen en kennen de gebieden goed die nooit hulp krijgen van wie dan ook.  We weten wat voor hen een groot verschil kan maken of we kunnen het hen vragen. In overleg en afhankelijk van hoeveel je zou willen geven of doen kun je zelf bepalen of je iets wilt geven of doen voor één iemand of voor een gezin of zelfs voor een hele gemeenschap. Wil je juist voor kinderen iets betekenen of liever iets voor ouderen, iets wat langdurig door meer kinderen gebruikt kan worden of juist iets waar je heel gericht nu iemand mee helpt. Kortom, alles gaat volledig in overleg, je bepaalt zelf. En omdat je het zelf ter plekke brengt of doet, zie je direct waar en bij wie het terecht komt.

Zie voor meer informatie over Het Nieuwe Reizen en voor inspiratie ook op onze Blog In het Nieuwe Reizen help je lokale mensen en natuurbehoud deel 1 (nativeandgreen.nl).

Steunen van onze stichting Save the Native Forest kan ook. Dit is onze stichting waarmee we regenwoud beschermen in samenwerking met de Huaorani indianen in het Amazone gebeid in Ecuador.

Als je bijvoorbeeld je vluchten wilt compenseren, dan kun je hier geld doneren:  www.stnf.org.