Regenwoud Stichting Save The Native Forest

Stichting Save The Native Forest (STNF) zet zich sinds 2010 in voor de bescherming van regenwoud in Ecuador in samenwerking met de Huaorani indianen.

regenwoud Huaorani indianen chief Kemperi met vrouw en Juan Tamandua miereneter regenwoud Huaorani STNF geschoten jaguar STNF

De Huaorani indianen leven diep in het Amazone regenwoud van Ecuador. Dit is uniek en zeer biodivers primair regenwoud. Het wordt zeer bedreigd door oliemaatschappijen, houthakkers, stropers en invaders (landinpikkers).

Stichting Save the Native Forest heeft in Ecuador een zusterstichting genaamd Conservemos Nuestros Bosques Nativos (CNBN). STNF is verantwoordelijk voor de fondsenwerving, plannen maken en controle.  CNBN doet veel uitvoerend werk ter plekke in samenwerking met de Huaorani indianen.

In 2010 is hier een strategisch stuk regenwoud aangekocht als een soort bufferzone, zodat de grens van vernietiging niet verder kan opschuiven. Er zijn legale papieren van gemaakt. Nu is de volgende stap om er Bosque Protector (Reservaat) van te maken, voor meer bescherming. Daarvoor is eerst meer geld nodig. Kijk gerust eens op de website van de Stichting STNF.

Dus alle donaties zijn welkom: Doneer Nu!

Je kunt dit met eigen ogen gaan zien. Bel voor meer informatie over de Regenwoud Expeditie naar het Huaorani Territorium en bezoek ook de grond van de stichting, dat grenst aan het territorium van de Huaoranis. Kijk bijvoorbeeld ter inspiratie maar eens in de voorbeeldreis Cultuurreis Ecuador 25 dagen.

Of kijk naar deze Reissuggestie: Regenwoud expeditie Huaorani Territorium en bel ons voor meer informatie (06 21 24 25 49).