Juan Medina

Juan Medina heeft jarenlange ervaring als natuurgids op verschillende plekken in Ecuador. Hij werkt al 15 jaar met Native & Green, voornamelijk in het regenwoud en in het Llanganates National Park.

Vele jaren heeft Juan gewerkt vanuit Baños en eigen trips georganiseerd vanuit hier naar alle windstreken en ook naar verschillende plekken in het regenwoud.

Hij heeft een enorme gidservaring in het regenwoud, zowel in de omgeving van Tena en Mishuali, als ook in Pañacocha, en allerlei andere lodges rond de Napo en in Yasuni NP. Daarnaast werkt Juan Medina al vele jaren in het Huaorani Territorium en met de Huaoranis. Juan werkt voor Native & Green als gids.

Juan werkt nu veel rond zijn geboorteplaats Pillaro, nabij Baños. Pillaro grenst aan het zeer bijzondere natuurgebied Llanganates National Park. Hij werkt voor de gemeente om toerisme te bevorderen en Llanganates NP te ontsluiten, want het is een voor toerisme nog zeer onbekend gebied. Llanganates NP is zeer uitgestrekt en divers en ligt op verschillende hoogtes. Het heeft hierdoor ook heel verschillende klimaatzones, van hoge páramo tot nevelwoud, met heel eigen flora en fauna. Juan heeft ook al verschillende flora en vogelboekjes geschreven over dit gebied. Juan begeleid expedities in verschillende delen van het Llanganates NP, van 2 tot op verzoek maar liefst 12 dagen.

Juan is tevens bestuurslid van de Stichting STNF, ter bescherming van het regenwoud in Ecuador.

LandEcuador
Bekijk Alle experts