EC: Regenwoud expeditie Huaorani Territorium

De Huaoranis leven in primair regenwoud in Amazonegebied Ecuador, en leven als voor het stenen tijdperk, van alles wat de natuur hen dagelijks biedt. Zij leven met de dag en plannen niets; in hun taal komen niet eens de dagen van de week voor. Zou jij je ook niet eens willen onderdompelen in hun wereld en te ervaren hoe het is te leven in deze overweldigende en tegelijkertijd superrijke natuur? Dat kan nu, met als belangrijkste uitgangspunt Respect voor Natuur en Mens.

De Huaorani indianen leven in de regenwouden van Ecuador, in kleine gemeenschappen of families. In totaal zijn er zo’n 3.000 Huaoranis en ze leven in hun eigen enorme Territorium van 700.000 hectare primair regenwoud.

Stalin Armijos en Dorien Dijkstra van Native & Green zijn al vele jaren zeer goed bevriend met de nog diep in het regenwoud levende Huaorani Indianen. In totaal heeft Stalin bijna twee jaar bij hen gewoond en met hen geleefd zoals zij leven; slechts met en van alles wat in het regenwoud te vinden is. Zij weten dat er nog maar één manier is om deze stam, haar cultuur en vooral haar prachtige leefgebied te behouden, en dat is verantwoord toerisme. Op deze manier kan voorkomen worden dat de Huaorani gedwongen worden om te werken met en voor de oliemaatschappijen en houthakbedrijven, die in hoog tempo dit zeer rijke maar zo precaire ecosysteem verwoesten.

Wij van Native & Green worden beschouwd als familie en vice versa en kunnen daarom i.s.m. de Huaoranis privé regenwoud expedities organiseren waarbij reizigers mee kunnen in het territorium en unieke dingen zullen ervaringen en kennis kunnen maken met het èchte leven in het regenwoud.  Wij kunnen daarom trips organiseren naar deze bijzondere Huaorani Indianen voor kleine groepjes geïnteresseerde, goed geïnformeerde, respectvolle reizigers. Een goed bevriende lokale gids die hen goed kent en een aantal Huaorani verzorgen en gidsen de trip, waarin kennis gemaakt kan worden met de indrukwekkende levenswijze van deze mensen en natuurlijk ook met de zeer rijke flora en fauna in dit ongerepte primaire regenwoud gebied.

Native & Green probeert op deze wijze de Huaoranis en vooral dit prachtige regenwoud tegen haar ondergang te beschermen. Door de hulp van Native & Green beschikken ze nu bijvoorbeeld over een licensie om zelfstandig trips te mogen uitvoeren, zonder tussenkomst van andere Ecuadoriaanse reisorganisaties, waardoor het geld rechtstreeks naar de Huaorani gaat. Met verdiende dollars kunnen ze een motor en benzine kopen om verder weg te kunnen jagen. Voorheen leefden ze als nomaden, maar nu blijven ze op een plek om te kunnen controleren wie er in en uit hun territorium gaat.

Supermodel en entrepreneur Frederique van der Wal is jullie al voorgegaan met Johnny de Mol voor “Waar is de Mol” in 2010 en wilde meteen ambassadrice zijn van de daarna opgerichte stichting Save The Native Forest, om dit unieke gebied en haar bijzondere inwoners te beschermen. Ook Frank de Boer is er met Johnny de Mol geweest voor het programma “Into the Wild”, wat onlangs is uitgezonden op 11 september 2017.

Als u meer wilt weten over de Huaoranis, bel ons dan gerust even.

Wilt u de Huaoranis steunen in hun strijd tegen de vernietiging van het regenwoud, geef dan graag royaal aan de Stichting Save the Native Forest (http://www.stnf.org/help_us.html).

Regenwoud expeditie bij indianenstam

LandEcuador
Bekijk Alle reissuggesties