Over Ecuador

Ecuador is een heel bijzonder land. Het is zo divers als een soort Zuid-Amerika in het klein, met Amazone, Hoge Andes en kust en dan ook nog eens de unieke Galápagos eilanden, die tot Ecuador behoren.

Natuur

Er zijn ongelooflijk veel soorten verschillende natuurgebieden, zoals hoogvlaktes met páramo, vulkanen en kratermeren, polylepis bomen en freilejones, uitgestrekte merengebieden, nevelwouden op heel verschillende hoogtes wat grote verscheidenheid geeft aan vogels, dieren en planten, verschillende soorten regenwoudgebieden, mangroven gebieden, tropisch droogwoudgebieden, en ga zo maar door, waarbij iedere plek weer uniek is.

Cultuur

Ook qua cultuur is er een grote verscheidenheid. Zo zijn er vele verschillende Indianenculturen met elk hun eigen geschiedenis, gebruiken en manier van leven in de Andes, in het regenwoud en aan de kust. Maar er zijn bijvoorbeeld ook negergemeenschappen met een bijzondere historie, blanken (voorheen Spanjaarden) en allerlei mixen. Daarbij is er nog veel te vinden van oude beschavingen, zoals bijvoorbeeld de Moches…. en de latere Inca’s.

Rondreizen

Juist door de verscheidenheid is Ecuador een land waar je beslist niet van noord naar zuid hoeft te reizen en grote afstanden moet afleggen om veel te kunnen zien. Integendeel! In een straal van een paar uur rond Quito kun je al maanden lang rondreizen met iedere dag weer een totaal andere omgeving, natuur en mensen.

Bereisbaar

Het land is goed bereisbaar en relatief veilig. Uiteraard moet je in de grote steden op toeristische plekken altijd uitkijken voor je spullen en bij voorkeur na het donker worden niet meer alleen over straat gaan, maar in de rest van het land gebeurt noemenswaardig weinig.
De toeristische plekken zijn veelal goed te bereizen met publieke bussen, de meer bijzondere plekken zijn vaak alleen te bereiken met privé transport.