Over Ecuador

Ecuador is een heel bijzonder land. Het is zo divers als een soort Zuid-Amerika in het klein, met Amazone, Hoge Andes en kust en dan ook nog eens de unieke Galápagos eilanden, die tot Ecuador behoren.

Over Ecuador

Over Ecuador is zoveel te vertellen. Het is Zuid Amerika in het klein, met kust Andes en regenwoud. Een van de meest biodiverse plekken op de wereld met heel veel verschillende natuur en klimaatzones. En ook qua cultuur is er heel veel te ervaren, van regenwoud tot Andes tot kust.

Natuur

Over Ecuador is ook veel te zeggen qua natuur. Er zijn ongelooflijk veel soorten verschillende natuurgebieden, zoals hoogvlaktes met páramo, vulkanen en kratermeren, polylepis bomen en freilejones, uitgestrekte merengebieden, nevelwouden op heel verschillende hoogtes wat grote verscheidenheid geeft aan vogels, dieren en planten, verschillende soorten regenwoudgebieden, mangroven gebieden, tropisch droogwoudgebieden, en ga zo maar door, waarbij iedere plek weer uniek is. En dan natuurlijk nog de exceptionele natuur van de Galapagos eilanden.

Kijk ook maar eens bij Reissuggesties Ecuador.

Cultuur

Over Ecuador tenslotte is ook veel te vertellen qua cultuur. Er is ook in cultuur een enorme verscheidenheid. Zo zijn er vele verschillende Indianenculturen met elk hun eigen geschiedenis, gebruiken en manier van leven in de Andes, in het regenwoud en aan de kust.

Er zijn kust indianen zoals de Awas; de Cayapas; en de Colorados. Er zijn Andes-indianen (hoogland) zoals de Otavaleños; de Salasaca indianen; Colta-indianen; Cañaris; Saraguros. En tenslotte zijn er Oriente-indianen (regenwoud) zoals de Cofanes; Siona; Secoyas; Quichuas; Huaoranis (of Waoranis); Shuars en Achuars. En er zijn bijvoorbeeld ook gemeenschappen van Afrikaanse origine met een bijzondere historie. En er zijn blanken (de voorheen Spanjaarden), mestiezen en allerlei andere mixen. Daarbij is er nog veel te vinden van oude beschavingen, zoals bijvoorbeeld de Yumbo’s, de Moches…. en de latere Inca’s.

Kijk ook maar eens bij Reissuggesties Ecuador.

Rondreizen

Juist door de verscheidenheid is Ecuador een land waar je beslist niet van noord naar zuid hoeft te reizen en grote afstanden moet afleggen om veel te kunnen zien. Integendeel! In een straal van een paar uur rond Quito kun je al maanden lang rondreizen met iedere dag weer een totaal andere omgeving, natuur en mensen. Allerlei soorten nevelwoud, droogwoud, regenwoud en in de Andes de hoge paramo. En ook qua cultuur

Er zijn ook mensen die juist kiezen voor het wat minder bekende zuiden, dat minstens zo de moeite waard is! Ook hier is voldoende te zien, doen en ervaren voor weken plezier. Het is er minder toeristisch, met prachtige natuurgebieden zoals Cajas National Park, Podocarpus,  heel veel natuur van nevelwoud tot hoge paramo zoals Cajas National Park of , de prachtige en heel gezellige stad Cuenca en ook bijvoorbeeld Loja, Vilcabamba (blauwe zone), Puyango (500 miljoen jaar oude versteende bomen), geweldige vogel lodges en ga nog maar even door. En hele mooie dorpjes, bij mensen thuis logeren,  kleurrijke markten, Inca ruines en nog veel meer…

Zie ook Voorbeeldreizen Ecuador.

Bereisbaar

Het land is goed bereisbaar en relatief veilig. Uiteraard moet je in de grote steden op toeristische plekken altijd uitkijken voor je spullen en bij voorkeur na het donker worden niet meer alleen over straat gaan, maar in de rest van het land gebeurt noemenswaardig weinig.
De toeristische plekken zijn veelal goed te bereizen met publieke bussen, de meer bijzondere plekken zijn vaak alleen te bereiken met privé transport.