Quilotoa en omgeving

Het echte leven in de hoge Andes van Ecuador leren kennen? Dan kan! Zie ook het artikel van Metro bij Nieuws op deze website.

Dit is een gebied waar je gerust een paar dagen kunt verblijven. Privé transport is gewenst, tenzij je veel tijd hebt, want er gaan maar weinig bussen en vaak op onmogelijke tijden.

In dit gebied zijn leuke dorpjes zoals Pujilí, Tigua, Zumbahua, Quilotoa, Chugchilán, Isinliví en Guantualo. De meeste dorpjes hebben eigen lokale authentieke markten.
Geweldig om dan in het gebied te zijn; mensen met bepakte llama’s langs de weg; schapen bovenop de bus, of 20 man achterop een pick-up gepakt.
En de gekleurde poncho’s steken prachtig af in het dramatische landschap!

De natuur is overweldigend en heel afwisselend en prachtig om in te wandelen. Dit kan vanuit één plek, maar ook van plek naar plek.
Quilotoa is een dorpje op de gelijknamige vulkaan, met een van de mooiste kraters, met groenblauw water.
Je kunt helemaal rond de rand lopen, of naar beneden naar het kratermeer, of zelfs naar een ander dorpje zoals Chugchilán.

Een goed gebied om met de lokale bevolking in contact te komen; voetballen met de kindjes, mensen een lift geven of zelf liften met een melkauto. Er zijn nog heel authentieke plekjes.

Je kunt overnachten in hotelletjes, haciënda’s of hostals hier in de omgeving, van heel eenvoudig tot wat meer comfortabel. Laat ons je adviseren wat het beste bij jullie past.

LandEcuador
Bekijk Alle reissuggesties