Actieve Rondreis Ecuador 22 dagen

In deze reis ga je in drie weken een fantastische reis maken dwars door Ecuador, maar niet over de gebaande paden. Eerst in het noorden naar het rijke nevelwoud waar veel activiteiten mogelijk zijn, dan via de bronnenbaden naar het regenwoud. Lekker in het gezellige dorpje Baños om weer van alles te kunnen ondernemen en daarna in de hoge Andes paardrijden tussen vijf vulkanen en leren lasso werpen. En dan via authentieke Andesdorpjes met lokale marktjes in de omgeving Quilotoa met overweldigende natuur en vanaf daar dwars door het land naar de kust, een prachtige rit. Aan het strand lekker nog een paar dagen bijkomen en ook hier weer volop natuur en walvissen en Isla de la Plata ofwel Klein Galápagos.

 

Deze reis is een voorbeeld en kan geheel naar persoonlijke wens worden aangepast; Iedere reis die Native & Green maakt is anders en altijd geheel persoonlijk en naar je eigen wensen en grenzen. Bel ons gerust eens voor een vrijblijvend informatief gesprek: 050 50 10 250!  

De kosten van dit voorstel zoals hieronder beschreven zijn afhankelijk van het aantal reizigers, hotels en tijdstip van vertrek. Bel voor meer informatie 050 50 10 250.

Dag 1 Vertrek Amsterdam – Quito  Vertrekt van Amsterdam naar Quito, Ecuador.
Overnachting in dorpje Puembo, vlakbij het vliegveld. Fijne Hosteria met mooie tuin en zwembad, inclusief ontbijt.

Dag 2 Quito – pre-Incaruines / Otavalomarkt – Nevelwoud Vanochtend prachtige rit met Prive transport naar het noorden, via Otavalo tot voorbij Ibarra, naar de nevelwouden richting de kust. Onderweg bezoek aan pre-Inca ruines, roofvogelopvang of Otavalomarkt. Verblijf in Haciënda met zwembad middenin weelderig nevelwoud met veel watervallen en heel veel te doen, zien en ervaren.

Dag 3 en Dag 4 Nevelwoud Deze dag kun je hier lekker genieten en van alles ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld paardrijden over bergen, door riviertjes en kleine dorpjes; of gaan raften, of gaan hiken door de bossen en genieten van prachtige uitzichten en watervallen, of juist langs de oevers van de rivier Rio Blanco. Je kunt je eigen exotisch fruit plukken of vissen vangen en als je wilt leren hoe je hiermee heerlijke Ecuadoriaans gerechten kunt bereiden.

Dag 5 Nevelwoud – evenaar – Papallacta Vanochtend opgehaald met privé transport en terug richting het zuiden. Onderweg een stop op de evenaar om een ei op de punt te zetten. Dan naar Papallacta in heerlijk hotel aan eigen bronnenbaden. Vanuit je kamer glijd je zo het heerlijke warme water in, tussen de bergen, onder de sterrenhemel…

Dag 6 Papallacta Vandaag kun je in alle rust genieten van de bronnenbaden in het hotel. Lekker in de warme baden poedelen. En er is zelfs een SPA bij. Mooi wandelen kan hier ook.

Dag 7 Papallacta – Cotococha Vanochtend vertrek je met privé transport naar Cotococha regenwoud lodge, nabij Tena. Vanmiddag het regenwoud in met Engelssprekende gids. Lekker bijkomen in het zwembad.

Dag 8 Cotococha lodge Verblijf Vanochtend stukje met de kano en dan wandelen in het regenwoud om te genieten van alle groen en de vele vogels. Bij de prachtige waterval “La Cascada de Latas” even lekker zwemmen. ’s Middags wandelen in regenwoud en leren over geheime wonderen en medicinale planten. Ook zoeken naar apen, vogels en insecten. Dan lekker zwemmen bij de lodge en zelf chocolade maken en natuurlijk opsnoepen met vers fruit. Diner in de lodge en lekker bij de haard zitten.

Dag 9 Cotococha lodge – Baños  Vanochtend na het ontbijt word je met privé transport naar het gezellige dorpje Baños gebracht. Hier verblijf je in een hotel met een zwembadje en ontbijtruimte met veel glas en buffet met ook Ecuadoriaanse specialiteiten.

Dag 10 en dag 11 Baños Deze dagen heb je lekker hier in en rond het gemoedelijke dorpje Baños. De natuur is prachtig en er zijn mooie wandelingen en mountainbike tochten te maken, paardrijden, maar ook kun je raften, canyoning doen, quadrijden, op een hoge schommel aan een boomhut boven een afgrond slingeren, en nog veel meer. Ook zijn er veel mogelijkheden om te ontspannen, bijvoorbeeld in een SPA. En er zijn gezellige terrasjes, restaurantjes en kroegjes. En tenslotte kun je je uitleven met het kopen van souvenirs voor thuis of gewoon lekker winkeltjes kijken in het dorpje.

Dag 12 Baños – Cotopaxi – Haciënda in hoge Andes Vanochtend vroeg opgehaald voor de rit naar een Haciënda op de Ruminahui vulkaan. Onderweg bezoek aan Cotopaxi Nationaal Park, met daarin de Cotopaxi vulkaan (5.897m). Dan door naar een authentieke Haciënda, prachtig gelegen in de hoge paramo, tussen vijf vulkanen. Mogelijkheid tot hike, les lasso werpen, naar het dorpje lopen, koeien melken of gewoon lekker bij de haard zitten.

Dag 13 Haciënda in hoge Andes Vanochtend heel vroeg opstaan en buiten de chagra’s in actie zien met de paarden. Na het ontbijt een overweldigende paardrijdtocht, in originele chagra outfit net als de hier werkende chagra’s, de Ruminahui vulkaan op, tussen vijf vulkanen, met schitterend zicht op de sneeuw van de Cotopaxi. Een prachtig zicht en een geweldige belevenis! Vanmiddag mountain biken, of een Cotopaxi High Ropes Course doen, bomen planten of zelfs kooklessen volgen. Ook deze nacht hier.

Dag 14 Haciënda in hoge Andes – Chugchilán Vanochtend hier nog iets doen wellicht en dan met het privé transport weer op pad naar een heel ander gebied met overweldigende natuur. Bijvoorbeeld in het dorpje Tigua een kijkje nemen bij de unieke schilderkunst die hier beoefend wordt met felgekleurde olieverf op schapenhuiden en doosjes. Dan door naar het kleine Andesdorpje Chugchilán, met onderweg overweldigende landschappen.

Dag 15 Chugchilán – Zumbahua – Quilotoa – Chugchilán heel vroeg naar Zumbahua rijden voor de lokale en authentieke markt hier op de zaterdagochtend. Daarna een bezoek aan de krater van Quilotoa met het adembenemende kratermeer. Eventueel de trekking van Quilotoa naar Chugchilán (4-6 uur). Of met de auto de omgeving verkennen.

Dag 16 Chugchilán – Sigchos – Chugchilán Vandaag lopend of met de auto het gebied de andere kant op verkennen. Bijvoorbeeld een trekking van Chugchilán naar Isinliví waar het privé transport je dan weer opwacht, of eerst met de auto naar de markt van Sigchos en dan vanaf daar naar Isinliví lopen of met de auto terug naar Isinliví en dan teruglopen naar Chugchilán. Het transport is tot je beschikking, dus ook de omgeving verkennen kan, of een lokaal kaasfabriekje bezoeken. Of met de kinderen uit het dorp gaan voetballen.

Dag 17  Chugchilán – Puerto Lopez  Vanochtend start rit dwars door Ecuador naar de klust, prachtige rit. Verblijf in vissersplaatsje Puerto Lopez in hotel direct aan het strand.

Dag 18 en Dag 19 Puerto Lopez Deze dagen ben je hier in Puerto Lopez en is er van alles te doen. Vandaag zou je dan bijvoorbeeld een dagexcursie kunnen doen naar Isla de la Plata, waar enkele vogels voorkomen die ook op de Galápagos te zien zijn, zoals de Blauwvoet Jan van Gent. Ook kun je hier mooi snorkelen. Of naar het Machalilla National Park gaan, of los Frailes, of Aguas Blancas. Veel natuur, veel vogels, en rust, maar ook cultuur als je wilt of gezellig in het dorpje.

Dag 20 Puerto Lopez – Guayaquil Vandaag word je opgehaald door een Spaanstalige chauffeur die je naar Guayaquil brengt, een mooie rit. Overnachting nabij vliegveld.

Dag 21 Guayaquil – Vlucht naar huis Vandaag nog wat tijd in Guayaquil en dan op de afgesproken tijd opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis.

Dag 22 Vlucht naar huis – Aankomst Amsterdam Vandaag kom je aan op vliegveld en is de reis helaas weer ten einde.

Als je geïnteresseerd bent in een vergelijkbare reis of heel anders, dan kun je ons gerust bellen voor meer informatie, op 050 50 10 250. 

Graag tot horens!! 

Stalin Armijos & Dorien Dijkstra

LandEcuador
Bekijk Alle voorbeeldreizen