Galápagos

De Galápagos eilanden horen bij Ecuador. De eilanden zijn wereld beroemd om de flora en fauna. Er zijn veel endemische vogel- en diersoorten die alleen hier voorkomen en omdat er weinig natuurlijke vijanden zijn, loop je zo tussen alle flora en fauna door, die onverstoorbaar doorgaan met hun leven zonder zich iets van je aan te trekken. Dit maakt dat je echt het gevoel hebt dat je als eerste hier voet aan wal zet. Het is uitzonderlijk hoe dicht je bij de meest unieke dieren kunt komen, zonder ze af te schrikken. Goed voor te stellen dat Charles Darwin hier in 1.835 geïnspireerd raakte voor zijn evolutie theorie.

De eilanden liggen circa 1.000 kilometer uit de kust en zijn bereikbaar per vliegtuig vanaf Quito en Guayaquil, naar de eilanden Baltra en San Cristóbal.
Deze Archipel van 19 vulkanische eilanden met omliggend Zee-reservaat is UNESCO Wereld Erfgoed en wordt wel een “levend museum en etalage van de evolutie”.

Ook de onder water wereld is zeer bijzonder en geweldig om in de snorkelen of duiken.
Het kruispunt van 3 zeestromen hier maakt dit een smeltkroes van veel soorten zeeleven. De voortdurende vulkanische activiteit en de geïsoleerde ligging heeft geleid tot de ontwikkeling van zeer ongewone diersoorten zoals zee-leguanen, verschillende typen reuzen schildpadden en vogels als de vleugelloze aalscholvers en de verschillende soorten vinken.