Ultieme Droomreis Galápagos 15 dagen

Dit is een echte droomreis. Deze combinatie van zes dagen cruise met een First Class Boot en er voor en er na verblijf in de beste hotels op twee verschillende eilanden. Deze speciaal geselecteerde combinatie van deze route van de boot en het verblijf op deze twee eilanden geeft een heel goed beeld van deze unieke Archipel. Een reis om nooit te vergeten! NB. Deze reis kan ook worden uitgevoerd met eenvoudigere hotels.

Programma:

Dag 1 Amsterdam – Aankomst Guayaquil
Dag 2 Guayaquil – Galápagos, San Cristóbal (Puerto Baquerizo Moreno)
Dag 3 San Cristóbal (Puerto Baquerizo Moreno)
Dag 4 San Cristóbal (Puerto Baquerizo Moreno)
Dag 5 San Cristóbal (Cerro Colorado – Start Cruise – Puerto Chino Beach)
Dag 6 Española (Suarez Point – Gardner Bay)
Dag 7 Floreana (Cormorant Point-Devil’s Crown-Baroness Lookout-Post Office Bay)
Dag 8 Santa Fé – South Plazas
Dag 9 North Seymour – Santa Cruz (Bachas)
Dag 10 Mosquera – Baltra – Einde Cruise – Santa Cruz (Puerto Ayora)
Dag 11 Santa Cruz (Puerto Ayora en omgeving)
Dag 12 Santa Cruz (Puerto Ayora en omgeving)
Dag 13 Santa Cruz (Puerto Ayora en omgeving)
Dag 14 Galápagos, Santa Cruz – Baltra – Guayaquil
Dag 15 Naar huis – Aankomst Schiphol

Dag 1 Amsterdam – Aankomst Guayaquil Vanochtend vertrek vanaf Schiphol met aankomst eind van de middag in Guayaquil. Jullie worden opgewacht op het vliegveld en worden naar hotel Wyndham gebracht, een goed hotel met mooie uitzichten over de Rio Guayas.

Dag 2 Guayaquil – Galápagos, San Cristóbal (Puerto Baquerizo Moreno) Vanochtend (vroeg) vlucht naar de Galápagos eilanden, naar het dorpje Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristóbal.
Dit is het meest oostelijk gelegen en daarmee oudste vulkanische eiland. De vulkanische hotspots liggen namelijk in het westen en deze eilanden zijn dus het eerste gevormd en daarna weggeduwd naar het oosten door de nieuwere die zijn ontstaan. Verblijf in het prachtige nieuwe hotel Golden Bay, aan zee en er is een tuin, een terras, een zwembad, Wifi, een barretje buiten en een goed restaurant in het hotel. Vanmiddag fijn de omgeving verkennen, en rustig op je in laten werken hoe uniek het hier is, bijvoorbeeld lekker op een strand zitten, zo tussen de zeeleguanen en zeeleeuwen.

Dag 3 en Dag 4 San Cristóbal (Puerto Baquerizo Moreno) Deze twee dagen hebben jullie lekker aan jullie zelf, hier op San Cristóbal. Als je door het dorpje naar het noorden loopt ben je in ongeveer een kwartiertje bij een paar mooie stranden; Playa de Oro (Golden Beach) en Playa Mann. Een paar minuten verder doorlopen is het Galapagos Interpretation Center. Hier wordt info gegeven over de geschiedenis van de Galápagos en over de eerste bewoning op de Galápagos, die hier op dit eiland plaatsvond.
Nog een kwartiertje verder lopen en dan kom je bij het uitkijkpunt Cerro Tijeretas, ofwel Frigate Hill: mooi uitzicht en soms fregatvogels, zowel de Magnificent als de Great Frigatebirds.
En nog een strand, Punta Carola Beach, is daar ook vlakbij.
En vanuit het hotel naar het zuiden lopen ben je in ongeveer een half uurtje bij La Loberia Beach, waar je lekker kunt snorkelen. Dit is een strand met vaak nieuwsgierige zeeleeuwen, grootste soort Galápagos zeeleguanen, blauwvoet- en masker gent, fregatvogels, bruine pelikaan en lava- en zwaluwstaartmeeuw, langs het pad zeeleguanen, lava hagedissen, en oorspronkelijke vegetatie zoals Opuntia en Scalesia.
En naar El Junco; hier vind je het endemische plantje Miconia, zoetwater lagune, en hebt prachtige uitzichten over San Cristóbal. Kortom voldoende om jullie deze dag te vermaken.

Dag 5 San Cristóbal (Cerro Colorado – Start Cruise – Puerto Chino Beach) Vanochtend nog hier genieten en dan om 13.00 uur worden jullie verwacht en gaan aan boord van het Motorjacht Galapagos Odyssey.
vanmiddag met de gids van de boot naar de Hooglanden van San Cristóbal, genaamd Cerro Colorado (hier is een broedcentrum van reuzenschildpadden van San Cristóbal, met een mooie wandeling erheen waarlangs inheemse en endemische plantensoorten te zien zijn en er kans is op verschillende soorten vinken, Small en Medium Ground Finches, Yellow Warblers, de San Cristobal Mockingbirds en soms Galapagos Flycatchers). En dan gaan jullie nog naar Puerto Chino Beach (erg mooi wit strand met veel zeevogels en zeeleeuwen, uitzicht bij El Mirador);

Dag 6 Española (Suarez Point – Gardner Bay)
Suarez Point (albatrossen (mrt/april-dec), zeeleguanen, zeeleeuwen, Mockingbird en Lavalizards en meerdere soorten Darwin vinken, ruige rotskust);
Gardner Bay (heerlijk zandstrand om te zwemmen en observeren zeeleeuwen).

Dag 7 Floreana (Cormorant Point – Devil’s Crown – Baroness Lookout – Post Office Bay)
Cormorant Point (groenachtig strand, flamingo’s, zeeschildpadden, lavatunnel en mooi om te snorkelen); Devil’s Crown (fantastisch snorkelen, Boobies, pelikanen en fregatvogels en soms nesten er Red-Billed Tropicbirds, kleine koraal formaties, zeeleeuwen, zeeschildpadden, Eagle Rays, Golden Rays, Stingrays en White-tip haaien); Baroness lookout (basalt tufsteen formaties, rode mangrove, mooi uitzichtpunt en mysterieus verhaal); Post Office Bay, (‘zeemans-postkantoor’, lavatunnel en mooi om te snorkelen)
NB. Deze boot bezoekt op Floreana dus veel plekken in tegenstelling tot veel andere boten.

Dag 8 Santa Fé – South Plazas
Santa Fé (een van de oudste eilanden met Opuntia cactussen en bijzondere landleguanen en heel mooi snorkelen);
South Plazas (zeeleeuwen, cactussen, landleguanen en veel zeevogels als de zwaluwstaartmeeuw)

Dag 9 North Seymour – Santa Cruz (Bachas)
North Seymour (2 soorten fregatvogels met die opgeblazen rode kelen en blauwvoet Jan-van-Genten);
Bachas (mooi wit koraalstrand, heerlijk zwemmen, nestplaats voor zeeschildpadden, Sally Lightfoot krabben, Black Necked Stillts, Whimbrels (regenwulp) en flamingo’s);

Dag 10 Mosquera – Baltra – Einde Cruise – Santa Cruz (Puerto Ayora)
Mosquera (veel zeeleeuwen, pelikanen, blauwvoet Jan-van-Genten, Rode Lava- en Sally Lightfootkrabben en tropische vissen).
Terug met de boot naar Baltra en afscheid van de groep, gids en crew, want jullie blijven lekker nog een paar dagen om wat meer te genieten van deze bijzondere Galápagos.
Jullie verblijven in Puerto Ayora op Santa Cruz in Hotel Finch Bay. Dit is een heel comfortabel hotel, gelegen net buiten (schuin tegenover) het stadje Puerto Ayora, aan een eigen rustige kleine baai met een wit koraalzand strand en een prachtig uitzicht over zee en er is een zwembad (met speciale gasten; reigers, eenden en vinken), ligbedden, direct toegang naar het strand en handdoekenservice voor het strand.
De omgeving van het hotel is mooi en rustig en vanuit het hotel kunnen jullie een mooie wandeling maken en lekker zwemmen. En je bent zo weer in het dorpje; vanaf het hotel een heel klein stukje lopen en dan neem je zo weer een taxibootje (1,50 USD), die dag en nacht klaarligt naar Puerto Ayora.  Vanmiddag kunnen jullie hier van alles gaan ondernemen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld:
Las Grietas, een heel diepe kloof waar zeewater in stroomt en waar lokale jeugd wel eens induikt. Of in het dorpje zelf winkeltjes kijken, mooie galerieën, lekker wat drinken of eten in een van de leuke restaurantjes. Fietsen huren kan hier ook, jullie kunnen ook op de fiets het eerste stuk naar Tortuga Bay, of zelfs naar Garrapatero Beach. Of lekker even wat over de boulevard slenteren en dan een goed restaurantje zoeken.

Dag 11, Dag 12 april en Dag 13 april Santa Cruz (Puerto Ayora en omgeving) Vanochtend na een vroeg ontbijt kunnen jullie al vroeg even langs de dagelijkse visafslag lopen midden in het dorp (vlakbij het hotel), om daar te kijken naar de pelikanen en soms de zeeleeuwen die hun kans liggen af te wachten. Een grappig gezicht.
En dan kunnen jullie doorlopen de boulevard af, om al een kijkje te nemen in het Charles Darwin Center, helemaal aan de andere kant van de baai.
En er zijn veel meer dingen die jullie kunnen doen, zoals bijvoorbeeld
Tortuga Bay op Santa Cruz (mooie wandeling, twee prachtige stranden, goed om te zwemmen en mogelijk kijken naar zeeschildpadden, zeeleeuwen en zeeleguanen.
In de Hooglanden zijn meerdere plekken die je kunt bezoeken, zoals Los Gemelos, Cerro Mesa, een lavatunnel en andere plekken. Of naar Garrapatero Beach, dit kan zelfs op de mountainbike.
Kortom, voldoende te doen voor deze dagen. En ’s avonds ergens heerlijk eten, verse vis bijvoorbeeld.

NB. Mochten jullie voor een van deze dagen nog een dagexcursie wensen, dan kunnen we dit organiseren. Prijzen variëren per dagtocht. Een mooie aanvulling op de reis is bijvoorbeeld Bartolomé: Een lava-eiland een kleine berg met een soort maanlandschap met veel kleine kraters, een trap omhoog en een geweldig uitzicht op maar liefst 9 eilanden. Hier zijn pinguïns en vaak wit-tip rifhaaien, rays en zeeleeuwen, de prachtige Sally Lightfoot krabben, zeeschildpadden te zien. En heel geweldig snorkelen met vele soorten vissen, zeeschildpadden, zeeleeuwen, zeesterren, White-tip haaien en pinguïns bij Pinnacle Rock.

Dag 14 Galápagos, Santa Cruz – Baltra – Guayaquil Vanochtend naar het vliegveld op Baltra, voor de terugvlucht naar Guayaquil. Vergeet niet om voor het naar binnengaan in de wachtruimte eerst een mooie stempel van de Galápagos in het paspoort te vragen.
Op het vliegveld in Guayaquil gaan jullie zelf naar het internationale deel, voor de vlucht terug naar Nederland (of evt. nog een overnachting in Guayaquil).

Dag 15 Naar huis – Aankomst Schiphol Vandaag rond de middag komen jullie aan op Schiphol en is deze bijzondere reis helaas weer ten einde.

Inbegrepen:
Alles als beschreven in bovenstaand voorstel, met:

  • alle transfers
  • 1 nacht hotel Wyndham in Guayaquil, met ontbijt
  • 3 nachten hotel Golden Bay op San Cristóbal, met ontbijt
  • 6 dagen/5 nachten op de First Class Motorjacht Galapagos Odyssey met Engelssprekende gids, alle maaltijden aan boord, alle excursies volgens het reisschema en accommodatie in een tweepersoons kamers, met privé faciliteiten
  • 4 nachten hotel Finch Bay op Santa Cruz, met ontbijt

Niet inbegrepen:

  • internationale vliegtickets
  • INGALA Transit Card ad 20 USD pp
  • entreegeld Galapagos ad 100 USD pp (cash!)
  • overig transport (zoals eventuele taxi’s), andere maaltijden dan vermeld, extra drankjes, extra’s, fooien en persoonlijke uitgaven

Hebben jullie interesse in deze reis, of in een andere reis (dit is maar een voorbeeld; alles is mogelijk), bel ons dan gerust even voor meer informatie of andere mogelijkheden.

Bel 050 50 10 250 en je krijgt meteen Ecuador- en Galápagos specialist Dorien of Stalin aan de telefoon. 

NB. met dank aan o.a. reizigers Erik de Rijk en Frans Solleveld voor hun foto’s.

LandEcuador, Galápagos
Bekijk Alle voorbeeldreizen