Nevelwoud ten noordwesten van Quito

Omgeving Mindo In Ecuador is veel nevelwoud te vinden, op heel verschillende plekken met ieder hun eigen specialiteiten. Dwars door Ecuador loopt namelijk de Andes van noord naar zuid en op de flanken onder de hoge páramo vind je op veel plekken nog het originele nevelwoud. Bijvoorbeeld ten noord-westen van Quito, richting de kust, ligt het bekende Mindo Nambillo nevelwouden gebied.

Het is een walhalla voor vogelaars met zo’n 450 soorten per plek, en ook voor natuurliefhebbers in het algemeen is het er prachtig. Bij veel lodges kun je geweldig wandelen tussen lommerrijk groen met prachtige uitzichten en vele kleurrijke vogels als toucans, aracari’s en trogons. Vaak zijn er feeders opgehangen voor kolibries en hoef je dus maar te gaan zitten en kijken om volop te genieten!

Veel lodges zijn net op een andere hoogte gelegen, waardoor er ook net weer andere vogels en planten te vinden zijn. Soms gaan vogelaars zelfs drie weken in dit gebied van lodge naar lodge, waar het steeds weer anders is met ook andere vogels. Naast eigen vogelsoorten heeft iedere lodge ook weer eigen bijzonderheden, zoals precies op de evenaar of op een speciale plek middenin primair nevelwoud, heel spartaans of juist extra luxe, bij archeologische opgravingen of met extra’s als een zwembad of mogelijkheid tot raften.  Kortom, er is altijd wel iets te vinden dat het beste bij je reiswensen past.

LandEcuador
Bekijk Alle reissuggesties