Natuurreis Ecuador en Galápagos 22 dagen

In deze reis ga je in drie weken een aantal van de hoogtepunten van Ecuador en de Galápagos beleven. Je gaat allereerst naar de prachtige nevelwouden van Ecuador om even lekker uit te rusten, zuurstof op te nemen en te genieten van onder meer de vele kolibries. Dan overnacht je aan de rand van de Pululahua krater. En de volgende dag ga je naar de Galápagos om een een schitterende cruise te maken met tweemaal daags wandelingen op de Galápagos in een First Class boot om een goed beeld te krijgen van de unieke flora en fauna van de Galápagos eilanden.  Vervolgens bezoek je de veelzijdige omgeving van Otavalo om wat van de Andes en de Andes indianen te zien en daarna ga je nog naar een unieke kleinschalige comfortabele lodge, midden in primair regenwoud, met een eigen gids en alle vrijheid in hoe je het regenwoud het liefste wilt ervaren. Dit kan heel actief en avontuurlijk, of juist heerlijk rustig en ontspannen. En tenslotte verblijft je nog in het Historische Centrum van Quito om vervolgens terug te vliegen naar Nederland.

 

Deze reis is een voorbeeld en kan geheel naar persoonlijke wens worden aangepast; Iedere reis die Native & Green maakt is anders en altijd geheel persoonlijk en naar je eigen wensen en grenzen. Bel ons gerust eens voor een vrijblijvend informatief gesprek: 050 50 10 250!  

Er is in deze reis al heel veel inbegrepen:

Inbegrepen: alle overnachtingen in tweepersoonskamers met privé faciliteiten; alle transfers met Engelssprekende chauffeur en overige prié transport met Engelssprekende chauffeur; verblijf in lodge in nevelwouden inclusief transport van en naar Quito, alle maaltijden en wandeling met Engelssprekende gids; hotelovernachting in hotel aan de Pululahua krater, inclusief diner en ontbijt; nationale vluchten van en naar de Galápagos; verblijf op een First Class boot met alle maaltijden en excursies onder begeleiding van een Engelssprekende gids; verblijf in een mooie koloniale haciënda in de omgeving Otavalo, inclusief diner en ontbijt; nationale vluchten van en naar Coca; regenwoudtrip naar Pañacocha Ecolodge met alle transport, alle maaltijden en Engelssprekende gids; alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt in Puembo en Quito (oude centrum).

Niet Inbegrepen: internationale vliegtickets; andere maaltijden dan vermeld; tips en fooien, souvenirs.

De kosten van dit voorstel zoals hierboven beschreven zijn afhankelijk van het aantal reizigers, keuze van de boot, hotels en tijdstip van vertrek. Bel voor meer informatie 050 50 10 250.

Dag 1 Vertrek Amsterdam – Quito  Vertrekt van Amsterdam naar Quito, Ecuador.
Overnachting in dorpje Puembo, vlakbij het vliegveld. Fijne Hosteria met mooie tuin en zwembad, inclusief ontbijt.

Dag 2 Quito – Mindo Vanochtend word je opgehaald door transport van de lodge en rijd je via de evenaar naar de prachtige groene nevelwouden van Mindo. Overnachting in een lodge met vele soorten kolibries, inclusief alle maaltijden en transport.

Dag 3 Mindo De hele dag genieten van de nevelwouden, 450 soorten vogels, een wandeling met gids inbegrepen. De lodge is rond gebouwd met een terras eromheen met schitterende uitzichten en overal kolibries. Overnachting weer in de lodge inclusief alle maaltijden.

Dag 4 Mindo – Pululahua Vanochtend nog gelegenheid voor een wandeling in dit mooie gebied. Na de lunch word je weer met het transport van de lodge terug richting Quito, overnachting aan de Pululahua Crater, inclusief diner en ontbijt. Schitterende uitzichten op de groene krater.

Dag 5 Quito – Galápagos (Baltra) – Santa Cruz (Charles Darwin Station) Transfer van hotel naar vliegveld en vlucht van het vaste land naar de Galápagos eilanden. Cruise in een First Class boot, met bijvoorbeeld de volgende route, afhankelijk van de keuze van de boot. Iedere boot heeft namelijk een eigen route met weer andere bezoekerssites, met elk hun eigen specifieke dieren en vegetatie, wat de Galápagos zo speciaal maakt. Denk hierbij aan zee en landschildpadden, zee en land leguanen, rood en blauw voet Jan van Genten, fregatvogels, albatrossen, pinguïns, talloze andere soorten vogels en andere dieren zoals zeeleeuwen en pelsrobben.

Dag 6 Floreana (Velasco Ibarra Port – Cormorant Point – Devil´s Crown) 

Dag 7 Española (Surez Point – Gardner Bay)

Dag 8 San Cristóbal (Pitt Point – Losbos Island)

Dag 9 Santa Fé – South Plazas

Dag 10  North Seymour – Bartolomé

Dag 11 Chinese Hat – Santa Cruz (Dragón Hill)

Dag 12 Santa Cruz (Black Turtle Cove) – Baltra airport – Quito – Cochasquí – Otavalo  Vlucht terug naar Quito en privé transport naar het noorden richting Otavalo. Onderweg eventueel stop op de evenaar om ei op de punt te zetten. Overnachting nabij Otavalo in prachtige koloniale Haciënda, inclusief diner en ontbijt.

Dag 13 Otavalo en omgeving Vandaag beschikking over Prive transport en mogelijkheid om de omgeving van Otavalo te verkennen. Er is prachtige natuur, veel leuke dorpjes met ieder hun eigen handwerkspecialiteit, bezoek aan de Otavalo markt en nog veel meer. Overnachting wederom in de Haciénda, inclusief diner en ontbijt.

Dag 14 Otavalo – Quito Vandaag terug met privé transport richting Puembo. Onderweg bezoek aan bijvoorbeeld leuke dorpjes, Parque Condor (Roofvogelopvang), museum IntiÑan en/of het 0°,0°,0° punt en de pre-Inca Ruines van Cochasquí. Overnachting in Puembo, nabij het vliegveld.

Dag 15 Quito – Coca – Pañacocha Ecolodge Vlucht naar het dorp Coca en vervolgens met een boot (gemotoriseerde kano) naar het bijzondere reservaat Pañacocha diep in het primaire regenwoud. Pañacocha Ecolodge is een kleine lodge, met maar vier gastenkamers. Je hebt altijd een eigen gids en kunt je eigen programma vaststellen in overleg met de gids. Je kunt daarbij ook veel rust nemen in een hangmat, zwemmen of met een peddelkano het meer op om de zon te zien onder gaan, of te genieten van de zoetwater dolfjnen of vele vogels of apen. Als je heel actief wilt zijn, kun je met de gids op zoek gaan naar de dieren of vogels die je graag wilt zien. Dit is een heel exclusieve plek en is niet te vergelijken met een andere reguliere lodge in het regenwoud waarin je in een groepje een vast programma afwerkt. Hier heb je het gevoel hoe het is midden in het regenwoud waar de apen tot aan de lodge komen, maar dan met een comfortabele lodge achter je. In dit gebied zijn er meer dan 480 soorten vogels waaronder “papagaaien”, 7 soorten, rivier otters, en roze zoetwater dolfijnen te zien. Zeer geschikt voor mensen die veel van pure natuur houden, met een groep alleen willen zijn, huwelijksreizen, gezinnen met kinderen of mensen met specifieke wensen. Overnachting in Pañacocha Ecolodge inclusief alle maaltijden, eigen Engelssprekende gids en kano..

Dag 16 Pañacocha Ecolodge Verblijf in Pañacocha Ecolodge.

Dag 17 Pañacocha Ecolodge Verblijf in Pañacocha Ecolodge.

Dag 18 Pañacocha Ecolodge Verblijf in Pañacocha Ecolodge.

Dag 19  Pañacocha Ecolodge – Coca – Quito (Historische Centrum) ’s Middags terug met de boot naar Coca en vervolgens door met de vlucht naar Quito.
Overnachting in een prachtig oud-koloniaal hotel middenin het oude centrum van Quito.

Dag 20 Quito (Historische Centrum) Vandaag de gelegenheid om het oude centrum van Quito te verkennen. Dit deel van de stad staat op de UNESCO lijst van Wereld Erfgoed en er is hier veel te zien aan koloniale huizen, kerken en straten. Ook veel leuke winkels.

Dag 21 Quito (Historische Centrum) – Vertrek naar huis ’s Ochtends rustig aan doen, bagage reisklaar maken en dan misschien nog even lekker de oude stad inlopen, het hotel ligt er midden in. Misschien nog even rustig ergens lunchen en dan transfer naar het vliegveld voor de vlucht van Quito naar Amsterdam.

Dag 22 Aankomst – Amsterdam  Aankomst op Schiphol en helaas al weer het einde van deze prachtige reis.

Als je geïnteresseerd bent in een vergelijkbare reis of heel anders, dan kunt je ons gerust bellen voor meer informatie, op 050 50 10 250. 

Graag tot horens!! 

Stalin Armijos & Dorien Dijkstra

LandEcuador, Galápagos
Bekijk Alle voorbeeldreizen