Natuurreis Ecuador eenvoudig 19 dagen

Dag 1 Amsterdam – Aankomst vliegveld Quito – Quito
Dag 2 Quito – Lago Agrio – R.F. Cuyabeno (Regenwoud)
Dag 3 Reserva Faunistica Cuyabeno
Dag 4 Reserva Faunistica Cuyabeno
Dag 5 Reserva Faunistica Cuyabeno
Dag 6 R.F. Cuyabeno – Lago Agrio – Quito – Otavalo
Dag 7 Otavalo – Cotocachi (Gastgezin)
Dag 8 Cotocachi (Gastgezin)
Dag 9 Cotocachi (Gastgezin) – Quito
Dag 10 Quito – Mindo (Nevelwoud)
Dag 11 Mindo (Nevelwoud)
Dag 12 Mindo (Nevelwoud) – Quito
Dag 13 Quito – Cotopaxi National Park – Pedregal
Dag 14 Pedregal – Isinliví
Dag 15 Isinliví
Dag 16 Isinliví – Quilotoa – Quito (Historische Centrum)
Dag 17 Quito (Historische Centrum)
Dag 18 Quito – Vlucht naar huis
Dag 19 Aankomst Amsterdam

Dag 1 Zondag Amsterdam – Aankomst vliegveld Quito – Quito Vandaag vertrekken jullie vanaf Schiphol richting Quito, Ecuador. ’s Middags komen jullie aan op het vliegveld bij Quito. Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een hotel gebracht voor de overnachting, in de beurt van Tababela.
Inbegrepen:
– transfer met Spaanstalige chauffeur
– hotel overnachting in Tababela, met ontbijt
De internationale vliegtickets worden door jullie zelf geboekt.
Dag 2 Maandag Quito – Lago Agrio – Reserva Faunistica Cuyabeno (Regenwoud) Vanochtend worden jullie naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Lago Agrio.Vanuit Lago Agrio rijden jullie met privé transport naar de brug van rivier Cuyabeno, waar de ingang is naar de Reserva Faunistica Cuyabeno. Dan varen jullie per gemotoriseerde kano, circa 2 ½ uur de Cuyabeno rivier af, tot aan de lodge waar jullie de komende dagen verblijven. De Lodge is gelegen midden in primair regenwoud. Vanavond wordt er een avond wandeling gedaan om het rijke nachtleven te ervaren (sterke waterdichte zaklamp mee dus!!).
Inbegrepen:
– transfer naar het vliegveld met Spaanstalige chauffeur
– nationale vlucht Quito – Lago Agrio
– 5 dagen/4 nachten regenwoudtrip Reserva Faunistica Cuyabeno, met alle maaltijden, alle excursies, Engelssprekende gids, kano transport, rubberen laarzen (t/m max. maat 44), accommodatie met privé faciliteiten.
Niet inclusief:
– 20 dollar p.p. entreegeld voor het R.F. Cuyabeno
– andere maaltijden dan vermeld, drankjes, extra’s, persoonlijke uitgaven, fooien
Dag 3 Dinsdag, dag 4 Woensdag en dag 5 Donderdag Reserva Faunistica Cuyabeno Deze dagen verblijven jullie in een Lodge onder volledige begeleiding van een Engelssprekende gids en een native gids. Vanuit de Lodge kunnen talloze dieren en vogels worden waargenomen. In dit gebied worden meer dan 500 soorten vogels waargenomen, waaronder de Zig Zag Heron, de Long Tailed Potoo en de Harpy Eagle. Rondom de Lodge beginnen verschillende wandel paden om lange of korte, dag- of avondwandelingen vanuit te beginnen. Met de gids zullen jullie dan ook verschillende excursies maken. Er is een aantal mooie trails die jullie kunnen lopen, zoals op hoge terra firma. Maar er zullen ook tochtjes worden gemaakt met de kano door dit flooded forest- en dus zeer waterrijke gebied. Tijdens de excursies zullen jullie uitleg krijgen over dieren en vogels en planten die jullie onderweg tegen zullen komen, zoals misschien de Leafcutter Ants of verschillende soorten apen. Als je speciale wensen hebt kun je die natuurlijk kenbaar maken, dan kan de gids hier misschien extra naar uitkijken of rekening mee houden.
En vanuit de lodge kun je regelmatig de rode brulapen horen brullen, wat soms net kan klinken alsof er een storm opsteekt… En natuurlijk kunnen jullie een keer ’s avonds met kano’s op zoek naar kaaimannen.
Inclusief:
– overnachting met privé faciliteiten, met alle maaltijden, alle excursies, Engelssprekende gids.
Dag 6 Vrijdag  Reserva Faunistica Cuyabeno – Lago Agrio – Quito – Otavalo Vanochtend na het ontbijt varen jullie met de gemotoriseerde kano terug naar de brug, en vervolgens met privé transport naar het vliegveld van Lago Agrio, voor de vlucht terug naar Quito.
Op het vliegveld bij Quito worden jullie opgehaald en rijden jullie meteen door naar Otavalo.
De rit Quito – Otavalo duurt circa 2 uur.
Inbegrepen:
– nationale vlucht Lago Agrio – Quito
– privé transport met Spaanstalige chauffeur
– hotel overnachting in Otavalo, met ontbijt
Dag 7 Zaterdag Otavalo – Cotocachi (Gastgezin) Vanochtend heel vroeg kunnen jullie naar de beroemde dierenmarkt in Otavalo gaan, want jullie zijn al in het dorp en het begint al bij donker. De dierenmarkt is net buiten het dorp. In het dorp zelf is een levendige markt met groentes en fruit en allerlei andere levensmiddelen, en ook allerlei stoffen en hoeden en muziekinstrumenten en nog veel meer.
Dan op de afgesproken tijd worden jullie naar het gastgezin gebracht, waar jullie overnachten in een eigen huisje of kamer met doorgaans warme douche, bij het gastgezin. Jullie eten ook met hen mee, en kunnen als jullie willen meehelpen met hun dagelijkse werkzaamheden of gewoon rondkijken in hun dorpje.
Inbegrepen:
– mogelijk tot bezoek aan het dierenmarkt en Otavalo markt
– overnachting bij een gastgezin, met diner en ontbijt
Dag 8 Zondag Cotocachi (Gastgezin) Vandaag verblijven jullie bij het gastgezin, en kunnen jullie ze helpen bij voorkomende werkzaamheden.
Inbegrepen:
– overnachting bij een gastgezin, met diner en ontbijt
Dag 9 Maandag Cotocachi (Gastgezin) – Quito Vanochtend worden jullie opgehaald met privé transport en rijden jullie richting Quito.
Onderweg kunnen jullie een bezoek brengen aan het Bosque Protector Jerusalem (bijzonder roogwoudgebied, met veel St. Jansbroodbomen (algorrobo) en cactussen), of de pre-Inca ruïnes van Cochasquí (piramides zonder punt), of het museum van Intiñan, ten noorden van Quito . Hier kunnen jullie wat testjes doen op de evenaar zoals een ei op de punt te zetten. Er is ook een leuk museum bij over verschillende volkeren in Ecuador.
Inbegrepen:
– Privé transport met Spaanstalige chauffeur
– mogelijk tot bezoek aan bijvoorbeeld Jerusalem / Cochasquí en/of Intiñan
– hotel overnachting in Quito, met ontbijt
Dag 10 Dinsdag Quito – Mindo (Nevelwoud) Vanochtend vroeg worden jullie opgehaald van het hotel, en rijden jullie via de evenaar naar de prachtige groene nevelwouden van Mindo. De hele dag genieten van de nevelwouden, 450 soorten vogels, een wandeling met gids inbegrepen. De lodge is rond gebouwd met een terras eromheen met schitterende uitzichten en overal kolibries.
Inbegrepen:
– transport met Spaanstalige chauffeur, met eventueel gedeeld met andere gasten
– overnachting in Mindo, met alle maaltijden
Dag 11 Woensdag Mindo (Nevelwoud) Vandaag lekker de hele dag hier genieten in de nevelwouden, lekker vol zuurstof en weelderig groen. Alleen al na het ontbijt uitgebreid koffie drinken op de terrassen rondom de lodge, met talloze kolibries om je heen…. En dan een heerlijke wandeling wellicht, er zijn verschillende uitgezet met gekleurde paaltjes. Er zijn wandelingen van heel kort tot wel 5 uur met diverse watervallen onderweg. Er is ook een wandeling met gids (en andere gasten) inbegrepen. En alleen al op de veranda met een glas vers tropisch sap kun je uren genieten.
Inbegrepen:
– overnachting in Mindo, met alle maaltijden
– wandeling met gids
Dag 12 Donderdag Mindo (Nevelwoud) – Quito Vanochtend nog gelegenheid voor een wandeling in dit mooie gebied, wat het mooiste is bij opkomende zon en alle wakker wordende vogels. Na de lunch rijden jullie (eventueel met andere gasten) terug naar Quito.
Inbegrepen:
– transport met Spaanstalige chauffeur, met eventueel gedeeld met andere gasten
– hotel overnachting in Quito, met ontbijt
Dag 13 Vrijdag Quito – Cotopaxi National Park – Pedregal Vandaag worden jullie opgehaald met privé transport en brengen jullie een bezoek aan het National Park. Jullie rijden het National Park in en kunnen de uitgestrektheid van dit gebied en de prachtige kleuren van de lava zien. En bij helder weer hebben jullie een prachtig zicht op de Cotopaxi vulkaan.
En dan rijden jullie de vulkaan op tot aan de ‘parkeerplaats’, midden in de lava. Vanaf daar kun je met goed weer de eerste refugio (de berghut  Jose Rivas) zien, op 4.864 m. En als jullie willen kunnen jullie er (een stukje) naar toe lopen en ervaren hoe pittig dit is op deze hoogte.
’s Middags rijden jullie naar een authentieke Haciënda voor de overnachting. De Haciënda is prachtig gelegen in de hoge paramo, tussen vijf vulkanen.
Inbegrepen:
-privé transport met Spaanssprekende chauffeur
– bezoek aan NP Cotopaxí met entreegeld en lokale gids (25 USD pp)
– overnachting in een Haciënda, met ontbijt
Dag 14 Zaterdag Pedregal – Isinliví Vanochtend vroeg opstaan en dan buiten de chagra’s in actie zien met hun lasso’s en galopperende paarden. Na het ontbijt een overweldigende paardrijdtocht, in originele chagra outfit en cowboyzadels, net als de hier werkende chagra’s, de Ruminahui vulkaan op, tussen vijf vulkanen, met schitterend zicht op de sneeuw van de Cotopaxi. Een prachtig zicht en een geweldige belevenis!
Weer in de Haciënda kunnen jullie een warme lunch genieten (niet inbegrepen, zodat de menu keuze vrij is, kan natuurlijk ook ergens anders). En dan rijden jullie richting het dorpje Isinliví, hoog in de Andes, waar jullie overnachten. Het is een sfeervol maar eenvoudig oud boerenhuis, dat jaren geleden is omgebouwd tot hostal. Hier proberen ze op alle manieren om de omgeving zo min mogelijk te belasten en om heel geïntegreerd te leven met de gemeenschap.
Inbegrepen:
– paardrijd tocht in volledige Chagra-outfit
– privé transport met Spaanstalige chauffeur
– hotel overnachting in Isinliví, met diner en ontbijt
Dag 15 Zondag Isinliví Vandaag hebben jullie lekker de hele dag hier om rustig de buurt te verkennen en kennis te maken met de mensen die hier leven. Dus jullie kunnen hier een beetje in de omgeving blijven en bijvoorbeeld eens gaan kijken in het dorpje en zien wat er op jullie pad komt. Maar als jullie meer actief willen zijn dan kan dat ook. Er zijn hier een aantal prachtige wandelingen / hikes te maken in het gebied met overweldigende landschappen, afhankelijk van jullie wensen, hoe lang, liever omhoog of juist liever omlaag, en door welk gebied. Als jullie van de weg afgaan dan is een lokale gids inhuren het hier en daar wel zeer verstandig om de weg niet kwijt te raken. Vraag in ieder geval recente info en routes bij het hotel.
Inbegrepen:
– hotel overnachting in Isinliví, met diner en ontbijt
Dag 16 Maandag Isinliví – markt in Guantualo – Quilotoa – Quito (Historische Centrum) Vandaag is er een authentieke lokale markt in Guantualo. Jullie kunnen hier naar toe lopen, wat werkelijk een geweldige hike is van een paar uur en dan heb je een leuk doel. Dan worden jullie opgehaald met privé transport en rijden jullie via het dorpje Quilotoa terug naar Quito. Dit is een dorpje bovenop een vulkaan (3.890m) met dezelfde naam. Hier kunnen jullie een kijkje nemen bij de krater van Quilotoa, het adembenemende kratermeer met groenblauw water is zo’n 250 meter diep!
In Quito worden jullie naar het Historische Centrum van Quito gebracht voor de overnachting.
Inbegrepen:
– mogelijk tot bezoek aan de markt Guantualo
– privé transport met Spaanstalige chauffeur
– hotel overnachting in het Historische Centrum, met ontbijt
Dag 17 Dinsdag Quito (Historische Centrum) Vandaag zijn jullie fijn de hele dag hier om het Oude Centrum van Quito gaan verkennen. Het Historische Centrum van Quito staat op de lijst van UNESCO Wereld Erfgoed. Hier is veel te zien aan koloniale gebouwen, kerken en straten. Jullie kunnen lekker door de stad lopen en bijvoorbeeld in de kerken van Santo Domingo, La Compañia, San Francisco of La Basilica kijken of bij het Presidentiele Paleis gelegen aan de Plaza de la Independencia. Ook is het leuk om door de kleine straatjes te lopen of en dan op het marktplein Plaza del Independencia te kijken of luisteren bij straatartiesten. En dan ergens lekker wat gaan eten voor deze laatste avond hier in Ecuador.
Inbegrepen:
– hotel overnachting in het Historische Centrum, met ontbijt
Dag 18 Woensdag Quito – Vlucht naar huis Vanochtend kunnen jullie in alle rust de bagage reis klaar maken voor de vlucht terug naar Nederland. ’s Middags op de afgesproken tijd worden jullie opgehaald van het hotel en naar het vliegveld gebracht voor de terug naar huis.
Inbegrepen:
– transfer met Spaanssprekende chauffeur
Dag 19 Donderdag Aankomst Amsterdam Vandaag rond de middag komen jullie aan op Schiphol en is deze bijzondere reis helaas weer ten einde.

Richt prijs voor deze reis in 2018 voor twee personen is circa 2.600 euro per persoon. Dit is exclusief de internationale vliegtickets. Hierbij komt dan nog 15 euro per 10.000 euro, voor het Garantiefonds GGTO.

LandEcuador
Bekijk Alle voorbeeldreizen