Luxe Cultuur en natuurreis Colombia 19d/18n

Deze luxe Colombiareis is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die van musea, cultuur en mooie natuur houden, alles in comfort met goed eten en drinken. Uiteraard is alles in deze reis aan te passen.

Dag 1 Amsterdam – Aankomst Bogota Vanochtend vertrekken jullie vanaf Schiphol met aankomst vanmiddag in Bogota, Colombia, dat met zo’n 8 miljoen inwoners ligt op 2.600 meter hoogte.

Jullie worden bij het vliegveld van Bogota opgewacht en naar het  hotel (Four Seasons) Casa Medina Bogotá gebracht. Het gebied van het moderne Bogotá werd voor het eerst bevolkt door inheemse groepen die vanuit Midden-Amerika migreerden. Onder deze groepen bevonden zich de Muiscas die zich vestigden in wat nu de wijken Cundinamarca en Boyacá zijn. Met de komst van de Spanjaarden werd het gebied een belangrijke nederzetting, gesticht door Gonzalo Jiménez de Quesada. De stad werd later de hoofdstad van de Spaanse provincies en de zetel van de onderkoninkrijk Nieuw-Granada. Toen de onafhankelijkheid kwam, werd Bogotá de hoofdstad van Gran Colombia en later de hoofdstad van de Republiek Colombia.

De oude historische wijk Candelaria is interessant omdat het bezaaid is met traditionele koloniale huizen en geplaveide straten. Het noorden is eveneens interessant, maar juist omdat het veel moderner is vol innovatie. Hier zijn naast overheidsgebouwen ook veel trendy winkels, restaurants en bars.

Het hotel is gelegen in de Zona G, een wijk met de betere restaurants, grenzend aan het financiële district. Misschien willen jullie even rustig bijkomen van de vlucht en dan ergens lekker gaan eten. Willen jullie er niet meer uit, in het hotel zelf is ook een restaurant.

Inbegrepen:

 • transfer vliegveld – hotel met Engelssprekende chauffeur
 • hotel (Four Seasons) Casa Medina Bogotá, met ontbijt, suite King met open haard

Zie ook https://www.fourseasons.com/casamedina/

NB.1 De internationale vliegtickets worden door jullie zelf geboekt.

Dag 2 Bogota City tour – La Candelaria Historic District  Vandaag gaan jullie Bogotá te voet verkennen. Jullie hebben een privé Stadstour met een Engelssprekende gids.

Jullie gaan eerst het historische stadscentrum van Bogotá verkennen, namelijk “La Candelaria”, met de indrukwekkende kerken, het Staatspaleis en het “Plaza Bolívar”.

Hierna misschien naar het wereldberoemde goudmuseum “Museo del Oro”, het Emerald Museum en of het museum van de beroemde Colombiaanse kunstenaar Botero. In een uitgebreide beschrijving dat jullie later ontvangen komt meer informatie over deze verschillende musea en wat daar te zien is.

Om de dag af te sluiten willen jullie misschien nog met de kabelbaan naar boven de Cerro de Monserrate op, om de stad prachtig van bovenaf te bekijken.

Inbegrepen:

 • privé dag Stadstour met Engelssprekende gids, privé transport, entreegelden tot genoemde musea
 • hotel (Four Seasons) Casa Medina Bogotá, met ontbijt, suite King met open haard

Dag 3 Bogota – Zipaquirá Zoutkathedraal – Laguna de Guatavita Vandaag gaan jullie met een gids een bezoek brengen aan de het dorpje Zipaquirá en aan het heilige meer van Guatavita van el Dorado.

Allereerst rijden jullie naar het kleine stadje Zipaquirá, ongeveer anderhalf tot 2 uur rijden. Hier is een Zoutkathedraal gebouwd in een rustig deel van een nog steeds actieve zoutmijn.

En dan naar het Heilige Meer van Guatavita. Dit is de plek van de El Dorado-legende. Deze legende zegt dat hier erfgenamen van de troon werden gekroond. Tijdens deze ceremonies werden gouden offers in het meer afgezonken. Jullie maken een wandeling van zo’n 2 uur rond dit magische meer op ongeveer 3.000 meter hoogte . Vervolgens rijden jullie in zo’n anderhalf uur terug naar Bogota.

Inbegrepen:

 • privé dagexcursie met Engelssprekende gids, privé transport, entreegelden tot de Zoutkathedraal en het heilige meer van Guatavita
 • hotel (Four Seasons) Casa Medina Bogotá, met ontbijt, suite King met openhaard

Dag 4 Bogota – Yopal Savanne Orinoquia Lodge Vanochtend worden jullie naar het vliegveld gebracht voor de vlucht van Bogota naar Yopal. Vanaf daar worden jullie naar de bijzondere Savanne Orinoquia Lodge gebracht voor een verblijf de komende dagen. De lodge ligt aan de overs van de Cravo Sur rivier, in het departement Casanare, in de oostelijke vlaktes van Colombia.

Dit is een gebied met een verbazingwekkende natuur. De Orinoco regio is een van de vijf meest complexe en biodiverse natuurlijke regio’s van Colombia die behoort tot het stroomgebied van de Orinoco-rivier, ook bekend als de oostelijke vlaktes. Er is hier dan ook veel veeteelt, maar ook de teelt van rijst, cassave, katoen, Afrikaanse palm, bananen en ander fruit. En er is veel olie-exploitatie. Het bestaat uit uitgestrekte savannes en ontelbare wetlands. Deze oostelijke grasland savanne strekt zich uit tot aan de Orinoco Rivier, met unieke ecosystemen zoals de savannes, hooglanden, Andes-Jungle en páramo, als gevolg van wijdverspreide overstromingen in de regenseizoen (mei tot oktober). Watervogels, witstaartherten, Capibara, leguanen en gigantische miereneters zijn slechts enkele van de dieren in het wild waarneembaar rond het natuurreservaat Hato La Aurora.

Hier leven onder andere savanneherten, de chigüiro, de rode corocora, de cotudo-aap, evenals de tijger, de zwarte guio of anaconda, de Orinoco-kaaiman en de vierneusadder. De Orinoquía is ook de thuisbasis van meer dan 300 soorten vogels, de meeste van hen watervogels.

Pijp Cristales, de beroemde “rivier van vijf kleuren”, loopt door een buitengewoon mooie en afgelegen omgeving. Levendig rood water planten contrasteren met gele, groene, blauwe en zwarte tinten, afhankelijk van het seizoen. Diepgroene vegetatie vormt een aanvulling op ongewone rotsen formaties, watervallen, stroomversnellingen en vele natuurlijke poelen veroorzaakt door erosie. Oude geologie, vogels, apen en orchideeën boeien bezoekers in deze regio.

Inbegrepen:

 • transfer hotel – vliegveld met Engelssprekende chauffeur
 • Savanna Orinocio Lodge, met diner, ontbijt en lunch, bungalow room

Zie ook: https://savannaorinoquialodge.co/

Niet inbegrepen:

 • nationale vlucht Bogota – Yopal, kosten indicatie 150 euro.

Dag 5 Yopal Savanne Orinoquia Lodge Er zijn prachtige stranden langs de rivier, waar je heerlijk kunt verblijven en In dit bijzondere gebied kunnen jullie heel verschillende dingen ondernemen, zoals wandelen, bijvoorbeeld door een dicht ongerept bos met veel flora en fauna.

Inbegrepen:

 • Savanna Orinocio Lodge, met diner, ontbijt en lunch, bungalow room

 Dag 6 Yopal Savanne Orinoquia Lodge

Inbegrepen:

 • Savanna Orinocio Lodge, met diner, ontbijt en lunch, bungalow room

Dag 7 Yopal Savanne Orinoquia Lodge – Bogota Vandaag worden jullie teruggebracht naar het vliegveld van Yopal en nemen de vlucht terug naar Bogota. Hier worden jullie opgewacht en naar hotel Hotel Movich Buro 26 gebracht, voor deze nacht. Het hotel is vlakbij het vliegveld omdat jullie morgenochtend doorvliegen naar Armenia.

Inbegrepen:

 • transfer hotel – vliegveld met Engelssprekende chauffeur
 • Savanna Orinocio Lodge, met ontbijt, bungalow room

Zie ook: https://www.movichhotels.com/es/hotel-buro26-en-bogota/

Niet inbegrepen:

 • nationale vlucht Yopal – Bogota, kosten indicatie 150 euro.

Dag 8 Bogota – Armenia – Salento Vandaag gaan jullie naar Salento, ten westen van Bogota.

Jullie worden naar de luchthaven van Bogota gebracht voor de vlucht naar Armenia. Daar worden jullie opgewacht en naar Salento gebracht, dat op 1895 meter hoogte ligt, in de koffie zone van Colombia. De beroemde koffiedriehoek ligt tussen Pereira, Manizales en Armenia, met in het midden Salento. Dè plek dus om een kop verse Colombiaanse koffie te drinken. Salento is een prachtig stadje vol traditionele architectuur, ambachtswerkplaatsjes en gekleurde koloniale huizen met balkons vol bloemen. De mensen zijn hier bovendien heel warm en gastvrij. Het is heel leuk om doorheen te lopen. Misschien willen jullie zelfs al wel meedoen met een van de populirste sporten in Colombia Tejo (een soort jeu de boules, maar dan anders). Er zijn ook luide knallen en biertjes bij betrokken. Jullie verblijven hier in hotel Kawa Mountain Retreat.

Inbegrepen:

 • transfer hotel – vliegveld Bogota met Engelssprekende chauffeur
 • transfer vliegveld Armenia – hotel
 • hotel Kawa Mountain Retreat, met ontbijt, King suite in Eco Lodge met Jacuzzi

Zie ook: https://www.hotelkawa.com/kawa.html

Niet inbegrepen:

 • nationale vlucht Bogota – Armenia, kosten indicatie 120 euro.

Dag 9 Salento – Valle del Cocora – Coffee Farm – Filandia Vandaag gaan jullie hier de omgeving verkennen en wel de waxpalmen en de koffie. Allereerst gaan jullie de Cocora vallei in voor een wandeling van een uur of twee tussen de waspalmen. De waspalm is de nationale boom van Colombia en deze palmen kunnen wel 60 tot 70 meter hoog worden, ongekend hoog voor palmbomen. Hierna hebben jullie een heerlijke lunch met eventueel een Colombiaans biertje en dan kunnen jullie zelfs een van de traditionele Colombiaanse spellen spelen, zoals Tejo of Rana, met natuurlijk een heerlijk biertje erbij.

Vervolgens hebben jullie een koffietour, waarbij jullie uitleg krijgen over niet alleen het productieproces, maar ook de tradities rond de koffiecultuur en het belang van de koffie in de economie van de regio en voor het land.

Tenslotte gaan jullie nog een kijkje nemen in het traditionele koffiestadje Filandia, op ongeveer 40 minuten van Salento. De kleuren en versieringen van deur- en raamkozijnen maakt dit schattigste stadje van Quidio een soort straatkunstmuseum.

Inbegrepen:

 • privé dagexcursie Salento Cocora Valley en Filandia, met Engelssprekende gids, privé transport, lunch en snack
 • hotel Kawa Mountain Retreat, met ontbijt, King suite in Eco Lodge met Jacuzzi

Dag 10 Salento – Pereira – Medellin  Vandaag worden jullie naar Pereira gebracht vanaf waar jullie terug vliegen naar Bogota. In Bogota worden jullie weer opgewacht en naar hotel York Luxury Suites gebracht voor de komende nachten.

Inbegrepen:

 • transfer hotel – vliegveld Pereira met Engelssprekende gids
 • transfer Bogota – hotel
 • hotel York Luxury Suites by Bluedoors, met ontbijt, Emerald King room

Zie ook: http://www.yorkluxurysuites.com/

Niet inbegrepen:

 • nationale vlucht Pereira – Bogota, kosten indicatie 120 euro.

Dag 11 Medellin – Stadstour – Bloemen boerderij  Medellin Silleteros en Stadstour Vandaag gaan jullie naar een lokale bloemenboerderij in Santa Elena om de silletero cultuur te leren kennen en jullie hebben een Stadstour in Medellin, inclusief een ritje in de bekende kabelbaan.

In de jaren 90 was Medellin een van de gevaarlijkste steden ind e wereld. Na de dood van Pablo Escobar en zijn cartel begon de stad na 2002 echt te veranderen. Er werd zwaar geïnvesteerd in infrastructuur en openbaar onderwijs en nu is deze “Stad van de eeuwige lente” een van de meest innovatieve metropolen van de wereld.

Bloemen zijn het symbool van Medellín en het jaarlijkse Bloemenfestival in augustus is het culturele hoogtepunt van het jaar. Jullie gaan daarom eerst naar het traditionele bloemendorp Santa Elena, in de hooglanden boven Medellín. De silleteros zijn de dragers die met rekken op hun rug zowel mensen als spullen vervoerden over de smalle weggetjes in de bergen en die nu rekken vol prachtig gekleurde bloemen dragen.

Daarna rijden jullie naar het natuurreservaat “Parque Arví” waar jullie de bekende kabelbaan naar de

wijk Santo Domingo in Medellín nemen. De kabelbaan is gebouwd om de binnenstad toegankelijker te maken voor mensen uit de buitenwijken. Jullie gaan door naar het stadscentrum. In Parque Berrio kunnen jullie luisteren naar lokale muzikanten en de traditionele ‘Guasca’-muziek. Jullie kunnen wandelen door de drukte van het centrum en dan naar het beroemde Botero Plaza met een tentoonstelling van de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero, wiens sculpturen een herkenningspunt van de stad zijn geworden.

Inbegrepen:

 • privé dagexcursie Santa Elena en Medellin, met Engelssprekende gids, privé transport, lunch en snack
 • hotel York Luxury Suites by Bluedoors, met ontbijt, Emerald King room

Dag 12 Guatape – Peñol Rock Vandaag hebben jullie een dagtocht in de oostelijke hooglanden van het gebied Antioquia. Jullie kunnen de Peñol rots beklimmen, wat een van de meest spectaculaire bestemmingen is in de omgeving van Medellin. De 200 meter hoge monoliet is te beklimmen via een trap van 740 treden. Boven is een adembenemend uitzicht over de betoverende omgeving vol groene bergen en blauwe meren.

Dan kunnen jullie genieten van een heerlijke typisch Colombiaanse lunch aan de waterkant van het Guatape-stuwmeer. En jullie kunnen het meer verkennen tijdens een boottocht en de tijd nemen om te wandelen en te ontspannen.

Het dorp Guatapé is een rustig plaatsje met een fijn warm klimaat dat bekend staat om de kerk en om de huizen in het dorp die prachtig en kleurrijk versiert zijn met schilderijen.

Inbegrepen:

 • Excursie Guatapé & Piedra de Peñol met Engelssprekende gids, met lunch
 • Hotel York Luxury Suites, met ontbijt, Emerald King Room

Dag 13 Medellin – Cartagena Vandaag gaan jullie van Medellin naar Cartagena. Jullie worden opgehaald van het hotel en naar het vliegveld gebracht. Jullie vliegen naar Cartagena, waar jullie worden opgewacht. Jullie worden naar hotel Boutique Casa Pestagua gebracht.

Inbegrepen:

 • tranfer hotel – vliegveld met Engelssprekende gids
 • transfer vliegveld – hotel
 • hotel Boutique Casa Pestagua, met ontbijt, junior suite

Niet inbegrepen:

 • nationale vlucht Medellin – Cartagena, kosten indicatie 120 euro.

Dag 14 Cartagena Stadstour – San Felipe en La Popa Cartagena Stadstour Vandaag gaan jullie heerlijk genieten van de prachtige stad Cartagena de Indias. In deze Unesco Wereld Erfgoed stad is de oorspronkelijke en architectuur goed behouden gebleven en het Historische Centrum is ommuurd door vestingwerken uit de koloniale tijd. De stad ligt natuurlijk aan de Caribische zee en je voelt hier dan ook een heerlijke en kleurrijke Caribische sfeer.

Deze stad heeft dan ook een fascinerende geschiedenis, vol verhalen over piratenaanvallen. Hier werden grote schatten verzameld en het was bovendien de grootste slavenhaven in de koloniën.

In de stadstour gaan jullie naar het fort van San Felipe de Barajas, het grootste fort gebouwd in militaire architectuur in koraalsteen, door de Spanjaarden in hun koloniën. Ook krijg je meer inzicht in de verdedigingsstrategie, vooral door de speciale ligging van de stad. Verder bezoeken jullie het San Pedro Clavér-kloostermuseum of het La Popa klooster en hebben een rondleiding door de stad met de belangrijkste pleinen, kerken en straten van de stad. Op de stadsmuren is het beste uitzicht over de stad en de belangrijkste bastions.

Inbegrepen: toegang tot het fort San Felipe, toegang tot het klooster van San Pedro Claver, lokale gids, verzekering, privévervoer , Engelssprekende gids voor de tour, toegang tot het klooster La Popa, ontbijt, kamer in het door u geselecteerde hotel.

Inbegrepen:

 • privé Stadstour Cartagena, met Engelssprekende gids, privé transport, entreegelden
 • hotel Boutique Casa Pestagua, met ontbijt, junior suite

Dag 15 Cartagena – Isla del Rosario Vandaag gaan jullie naar een van de prachtige tropische eilanden voor de kust van Cartagena. Jullie worden opgehaald van het hotel en naar de haven gebracht voor de overtocht naar het eiland Isla del Rosario. Vanaf de Bodeguita Pier vertrekken jullie om 08.30 uur.

Op het eiland krijgen jullie je cabin toegewezen en is de rest van de dag aan jullie zelf.

Vanavond gaan jullie op een Bioluminescentietour bij Laguna Encantada waar het mogelijk is om het lichtgevende planktong te zien in het water, een bijzondere ervaring.

Inbegrepen:

 • transfer hotel – haven met Engelssprekende gids
 • boot ticket overtocht Cartagena – Isla del Rosario
 • havenbelasting
 • Bioluminescentietour bij Laguna Encantada
 • hotel Isabela, met ontbijt, Deluxe cabin

Zie ook http://islabela.co/es/

Dag 16 Isla del Rosario Vandaag kunnen jullie heerlijk genieten van deze prachtige tropische plek.

Jullie kunnen een kayak tour doen, waarbij jullie verschillende nabijgelegen paradijselijke strandjes gaan verkennen vanaf het water. Verder lekker genieten van zon, zee, strand, lekker eten en drinken en gezelligheid.

Inbegrepen:

 • kayaktour
 • hotel Isabela, met ontbijt, Deluxe cabin

Dag 17 Isla del Rosario – Cartagena Vanmiddag rond 15.00 uur vertrekt de boot terug naar Cartagena. Jullie worden vanaf de haven naar het jullie al bekende hotel Casa Pestagua gebracht voor een vrije middag en dan helaas al weer de laatste avond in Colombia.

Inbegrepen:

 • boot ticket overtocht Isla del Rosario – Cartagena
 • transfer haven – hotel met Engelssprekende gids
 • hotel Boutique Casa Pestagua, met ontbijt, junior suite

Dag 18 Cartagena – Vlucht terug naar huis Vandaag hebben jullie nog de ochtend en een deel van de middag om op eigen gelegenheid van deze mooie stad te genieten. En dan op de afgesproken tijd  worden jullie opgehaald en naar het vliegveld gebracht, voor de vlucht begin van de avond terug naar Nederland.

 • Transfer internationale vliegveld

Dag 19 Aankomst op Schiphol Vanochtend komen jullie aan op Schiphol en is  deze bijzondere reis samen, helaas al weer ten einde.             

Veel leesplezier en voorpret gewenst!!

Stalin Armijos & Dorien Dijkstra

Inbegrepen:

Alles als beschreven in bovenstaand voorstel

Niet inbegrepen:

 • internationale vliegtickets
 • nationale vliegtickets: wij kunnen deze er bijboeken, indicatieve prijzen staan in het voorstel beschreven
 • overig transport (zoals eventuele taxi’s), andere maaltijden dan vermeld, extra drankjes, extra’s, fooien en persoonlijke uitgaven

*Alle informatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 

LandColómbia
Bekijk Alle voorbeeldreizen