Co: Bogota en omgeving

Bogota is de hoofdstad van Colombia. De KLM vluchten gaan Amsterdam - Bogota - Cartagena - Amsterdam. Een logische route is dus om heen op Bogota te vliegen en terug vanaf Cartagena. Bogota - Bogota kan uiteraard ook. Dit zal afhangen van het programma en of er voor gekozen wordt om ook naar het noorden te gaan.

De stad ligt op 2.600 meter en heeft zo’n 8 miljoen inwoners.

In en rond Bogota is veel te zien, doen en ervaren. Hieronder enkele suggesties:

Citytour door de stad

Er zijn twee delen van de stad die de moeite waard zijn. In het noorden is het moderne Bogota, met allerlei winkels, restaurants en bars. Meer in het zuiden is het oude Candelaria Historische District, vol koloniale huizen en gebouwen en ligt nabij de regeringsgebouwen. Hier vind je bijvoorbeeld het beroemde Goud Museum, het Botero Museum en de Monserrate Hill waar een kabelbaantje je naar de top op 3.100 m kan brengen met een prachtig uitzicht over de stad.

Leuke activiteiten die je hier kunt doen zijn bijvoorbeeld:

Bezoek aan Usaquen

Deze wijk ligt in het noordoosten van de stad. Tot 1.777 was hier een indianendorp, totdat de inwoners naar het zuiden van de stad werden verdreven door de Spanjaarden. Nu is dit een Boheemse wijk met veel barretjes, restaurants met een goede sfeer en in koloniale stijl. Op zondagmorgen is hier een leuke markt met handwerkspullen en allerlei soorten fruit vanuit het hele land.

Ciclovia, ofwel fietstour

Ook op zondag kun je meedoen aan de grote fietstour “Ciclovía” door de stad. Circa 200 km weg is dan namelijk afgesloten en open voor fietsers, hardlopers, rollerblades, of gewoon wandelen met de hond of de familie. Dit is dus een dag om lekker te bewegen. In veel parken worden zelfs gratis aerobic lessen gegeven! Je kunt bijvoorbeeld fietsen vanuit het Historische centrum en dan via allerlei wijken naar het noorden fietsen, naar de wijk Usaquen en daar de lokale markt bezoeken. Er zijn toertjes te boeken waarin dit allemaal verzorgd is. NB. Je kunt ook op andere dagen een fietstoer doen door de stad.

Verder in het kort nog een aantal (dag) excursies vanuit Bogota (voor meer info bel 050 50 10 250):

Guatavita’s Secret Lake tour, een excursie naar het hooggelegen prachtige natuurgebied van de “El Dorado” goud legende

Zipaquira’s Zout Cathedraal, een excursie naar de ondergrondse zoutmijnen met daarin een enorme en indrukwekkende Cathedraal

Zoutmijn van Nemocon, een excursie naar de zoutmijn en een avontuur op 60 meter diepte onder de grond, met een totale lengte van 2.500 meter, met indrukwekkende rots- en zoutformaties, spiegelende meren en een ondergrondse kapel.

Chingaza Nationaal Park, excursie naar de Bogota Savanne, met de Paramo de Chingaza in dit Nationale Park. Dit tot 4.000 meter hoge waterrijke paramo gebied met zo’n 40 meren verzorgd voor 80 % het drinkwater van Bogota. Deze mysterieuze meren maken trouwens onderdeel uit van de El Dorado Legende. Er groeien hier Freilejones en er zijn veel soorten dieren zoals beren, herten, puma’s en Oppossums. En er leven hier 180 soorten vogels. Het grootste meer heet Chingaza en ligt op 3.250 meter.

La Chorrera, de hoogste waterval van Colombia ligt op maar een uurtje rijden van de stad, midden in de natuur. Dit is een hike van zo’n 3 tot 4 uur, gemiddelde moeilijkheid, omhoog en weer naar beneden, brengt je bij deze indrukwekkende watervallen van La Chorrera. Tijdens deze toer heb je dan hier een heerlijke Colombiaanse lunch met dit schitterende uitzicht, midden in de natuur. Dan terug naar beneden en dan kun je nog heerlijk relaxen en je spieren ontspannen in de hot springs van het dorpje Choachi.

Colombiaanse kooklessen

Grafitty Tour

Salsa Lessen

Hacienda Coloma – Koffie tour

 

 

LandColómbia
Bekijk Alle reissuggesties