Reisverslag René & Annette en kinderen

Ook families met kleine of wat grotere kinderen kunnen samen onvergetelijke herinneringen maken op een heerlijke reis, geheel aangepast aan de dingen waar alle gezinsleden van houden. Genoeg om uit te kiezen. Net als we gedaan hebben voor deze familie. Hier een greep uit de reis van René, Annette, Romy en Daniël.

Datum: 24-08-2015

Hallo Dorien,

Na een weekje thuis en nadat we even onze reis hebben kunnen laten bezinken willen we graag delen dat we een hele fijne reis hebben gehad. Als we zelf de boel hadden geregeld (we zijn lowbudget backpackers…)  was het vast niet zo luxe geweest zoals het nu was, maar we hebben er echt van kunnen genieten. Bijvoorbeeld het supermooie Bella-vista waar we wandelingen naar de waterval hebben gemaakt, een tarantula hebben gezien, veel mooie vogels (en vreemde vogelaars) en daarnaast ons hebben verwonderd over ons heerlijke “huis” met geweldig uitzicht. Tenslotte mochten we voor elke maaltijd aanschuiven aan een gedekte tafel met heerlijk eten.

Zeer fijn was het dat we met onze chauffeur Eddy konden gaan en staan en stoppen waar we wilden; waardoor we konden eten bij de locals (maaltijd van de dag) we langer konden blijven wanneer we iets mooi vonden én even langs het echte 0-0-0- punt konden rijden.

Paardrijden door het mooie landschap, zowel in de Pululahua krater (in vol galop) als in het super fijne gebied rondom Porvenir. Dit is een locatie waar we graag wat langer hadden gezeten. Hier was alles perfect; de omgeving, het lieflijke gebouw, heerlijk eten en de kruik in het koude bed!

Het verblijf bij ons gastgezin nabij Otavalo waar we mochten helpen met de bonenoogst, de koeien halen en de verdere allerdaagse beslommeringen was heerlijk; ook hier hadden we wel een extra dag aan vast willen plakken. De familie was zeer gastvrij, maar ook niet bang om ons aan het werk te zetten; heel leuk en leerzaam.

De markten in Saquisili en Zumbahua waren kleurrijk en energiek.

En dan natuurlijk de Cotopaxi die als klap op de vuurpijl op onze laatste dag tot leven kwam….

Zeker een land om eens terug naar toe te gaan; veel verschillende landschappen op een korte afstand, vriendelijke mensen, goed wegennet, lekker eten (wel veel papa fritas) en heerlijke chocolade waar we ook in Nederland van konden genieten! (Bedankt Dorien)

NB Ecuador is zeer goed te bereizen met kinderen!! (Wij zijn daarvoor buiten malaria gebied gebleven en hebben toch de jungle vanuit Cotacocha , nabij Tena, mogen beleven)

René, Annette, Romy en Daniël

 

 

LandEcuador
Bekijk Alle reisverhalen