GPS: Galápagos duiken

De onderwaterwereld van de Galápagos is zo gevarieerd, tam, overvloedig en schitterend, dat de Galápagos eilanden worden beschouwd als één van de zeven onderwaterwereld wonderen en de beste duikplek ter wereld, en ook met snorkelen kunnen jullie hier al veel van meekrijgen. De rijkdom van het zeeleven komt voornamelijk voort uit het koude water uit de diepte van de zee en is de voedingsbodem voor de fytoplankton, die in de wateren waar het licht doordringt, hieruit ontstaat. Dit fytoplankton vormt het begin van de voedselketen. De grote verscheidenheid van de diersoorten die hier voorkomen, wordt veroorzaakt door de ligging van de Galápagos eilanden. Het is als het ware een kruispunt stromen uit de Oost Pacific en uit de Indische Pacific, tropische en gematigd warme wateren komen hier samen met dieren vanuit de gehele Pacific. Duiken kan op de Galápagos op verschillende manieren, zie hieronder voor meer informatie.

Duiken op de Galápagos kan op twee verschillende manieren, namelijk:

  1. In Dagduiktrips vanuit Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristóbal of vanuit Puerto Ayora op Santa Cruz, met verblijf in een hotel.
  2. In een Live Aboard cruise op een boot. Dit kan bijvoorbeeld voor 8 daagse Live Aboard op de boot Aqua met afvaart het hele jaar door om de week zie https://www.nativeandgreen.nl/boot/aqua-duikcruise-en-landcruise/. Er zijn enkele andere boten die enkele duik cruises per jaar doen, soms zelfs voor 11 dagen. Bel ons gerust naar meer informatie (050 50 10 250).

Vanuit Puerto Ayora en Puerto Baquerizo Moreno kun je dagduiktrips maken naar enkele duikplekken. Je wordt omringd door hamerhaaien, witpuntrifhaaien, Galapagoshaaien, zeeleeuwen, pinguïns, schildpadden, adelaarsroggen, mantaroggen, zeepaardjes en talloze kleurrijke tropische vissen.

Ligt je nadruk vooral op duiken? Dan kun je kiezen voor een liveaboard, waarbij je iedere dag enkele duiken maakt op de allerbeste duikplekken, zoals op de zeer afgelegen duikplekken Darwin en Wolf. Spectaculair met een veelvoud aan genoemde onderwaterfauna en zelfs walvishaaien.

Een bezoek aan de Galápagos brengt je naar een wereld van dieren en natuur die je nergens anders tegenkomt. De lijst met vogels, zoogdieren, reptielen, vegetatie en landschappen die op de Galápagos voorkomen is heel divers. Zorg dus vooraf dat je weet wat je in ieder geval graag wilt zien, laat je goed informeren over de mogelijkheden, en plan op basis daarvan je reis. Bij veel natuurgebieden in de wereld is het afwachten óf je dieren gaat spotten en welke, op de Galápagos kun je nu juist veel soorten gegarandeerd zien.

Voor meer informatie over Galápagos duiken en duiksites vind je op de pagina Duiken.

LandGalápagos
Bekijk Alle reissuggesties