Mary Ann Motorsailor First Class

Dit is iets heel bijzonders! Het is namelijk een geweldige boot, zeer sfeervol met veel hout. Er is heel goede verzorging en heel veel ruimte, en beslist stabiel met ruim 65 meter lengte (!). Met deze boot hebben we erg goede ervaringen, al vele jaren ook. De boot heeft een zeer betrouwbare operator en is van een van de eerste families die op de Galápagos ging wonen en die met cruises hier begon.

Er was plek voor 32 gasten, maar met de licentie van het NP voor slechts 16 passagiers zijn de hutten omgebouwd en ruimer gemaakt. De kamers zijn lekker ruim en verder zijn er ook veel ruimtes.

Zo wordt er bijvoorbeeld vaak op het achterdek geluncht, wat heel mooi en fijn is, zeker bij gevoeligheid voor zeeziekte. En met een groep voor 8 dagen op een boot is wat extra ruimte natuurlijk best fijn.

Het is een klassieke driemaster, wat uiteraard een heel andere sfeer geeft aan boord dan een motorboot (met veel gelakt hout, teakdek etc). Dit betekent overigens niet (voor alle duidelijkheid) dat er veel gezeild zal worden, de route ligt immers vast. Maar de bemanning van deze boot probeert altijd tenminste 1 keer een stuk te vinden waarop dit mogelijk is, deze boot is namelijk zo mooi uitgerust! Dat kan dus eens tussen de middag zijn bijvoorbeeld, wanneer de wind gunstig staat. Dit is indrukwekkend en een prachtig gezicht.

De bemanning wordt trouwens doorgaans ook als erg vriendelijk, behulpzaam en leuk ervaren. Deze boot is beslist meer dan alleen maar genieten van de flora en fauna! Alles is op de Mary Anne heel goed verzorgd en de boot werkt doorgaans met hele goede gidsen.

naamMary Ann
typeMotorsailor (driemaster) Barquentine
klasseFirst
lengte66 meter
breedte8 meter
bouwjaar1997
aantal passagiers16
personeel9 + Engelssprekende naturalist gids
sociale ruimtesuitgebreide dekruimte, binnen en buiten dinerruimte, ruime salon met bar en kleine bibliotheek
extrakayaks, maaltijden worden geserveerd, 220 Volt en 110, Volt
snorkelmaterialen en wetsuitssnorkelmaterialen inbegrepen, wetsuits 25USD pp pw
snelheid8 knopen
Bekijk Alle boten