Eenvoudige rondreis Ecuador 20 dagen

Dit is een reis voor mensen met een niet te hoog budget, waarbij je toch veel meer gaat zien, doen en ervaren dan wanneer je zelf met de bus zou gaan rondtrekken. Het is geheel je eigen reis, met veel ruimte voor eigen invulling, waarbij de tijdrovende regel-dingen onderweg al voor je zijn weggenomen. Je hoeft niet meer zelf ter plekke uit te zoeken waar je de volgende dag het beste naar toe kunt en hoe. Je kunt je volledig concentreren op het genieten van de reis en het land van binnenuit. De reis zit goed in elkaar, houdt rekening met hoogte opbouw, niet al te lange reisafstanden per dag, afwisseling in natuurgebieden en brengt je op plekken die je zelf niet zomaar had gevonden en zeker met de bus niet kunt bereiken. Het privé transport geeft veel vrijheid in dagindeling, de mogelijkheid om te stoppen waar je wilt en om veel meer te zien op een dag. Het is een heel afwisselende reis met eenvoudige accommodaties, waarbij alle belangrijke dingen zijn geregeld en je prachtige en verrassende dingen kunt gaan beleven. 

 

Deze reis is een voorbeeld en kan geheel naar persoonlijke wens worden aangepast; Iedere reis die Native & Green maakt is anders en altijd geheel persoonlijk en naar je eigen wensen en grenzen. Bel ons gerust eens voor een vrijblijvend informatief gesprek: 050 50 10 250!   

Er is in deze reis al heel veel inbegrepen:

Inbegrepen: alle overnachtingen in tweepersoonskamers met privé faciliteiten; alle transfers met Spaanstalige chauffeur (de eerste transfer is met Engelssprekende chauffeur);  verblijf in hotel in nevelwouden inclusief transport van en naar Quito, alle maaltijden en wandeling met Engelssprekende gids; verblijf in de droogwouden bij Tumbabiro inclusief diner en ontbijt; verblijf in een haciënda in de hoge paramo inclusief diner, ontbijt en lunch, paardrijdtocht in chagra-outfit met lokale gids; hotel in Tigua inclusief diner en ontbijt; regenwoud trip naar Cuyabeno inclusief nationale vluchten Quito – Lago Agrio – Quito, verblijf in regenwoud lodge met alle transport, alle maaltijden en Engelssprekende gids; alle overige hotelovernachtingen in Quito (oude en nieuwe centrum), Peguche en Latacunga inclusief ontbijt; 5 dagen privé transport.

Niet Inbegrepen: internationale vliegtickets; andere maaltijden dan vermeld; taxi of bus van Tumbabito naar Peguche; eventuele overige taxi’s of bussen; eventuele overige excursies of lokale gidsen; tips en fooien, souvenirs.

De kosten van dit voorstel zoals hierboven beschreven zijn afhankelijk van het aantal reizigers, keuze van de boot, hotels en tijdstip van vertrek. Bel voor meer informatie 050 50 10 250.

Rondreis Ecuador eenvoudig 20 dagen

Dag 1 Maandag  Vertrek Amsterdam – Quito Vertrek Amsterdam met de directe vlucht van KLM naar Quito, Ecuador. Aankomst in Quito, transfer van het internationale vliegveld naar een hotel in Quito, inclusief ontbijt.

Dag 2 Dinsdag Quito – Mindo Vanochtend worden jullie opgehaald door transport van de lodge en rijden jullie via de evenaar naar de prachtige groene nevelwouden van Mindo. Overnachting in een lodge met vele soorten kolibries, inclusief alle maaltijden en transport.

Dag 3 Woensdag Mindo De hele dag genieten van de nevelwouden, 450 soorten vogels, een wandeling met gids inbegrepen. De lodge is rond gebouwd met een terras eromheen met schitterende uitzichten en overal kolibries. Overnachting weer in de lodge inclusief alle maaltijden.

Dag 4 Donderdag Mindo – Quito  Vanochtend nog gelegenheid voor een wandeling in dit mooie gebied. Na de lunch worden jullie weer met het transport van de lodge terug naar Quito gebracht. Overnachting in een hotel in Quito, inclusief ontbijt. 

Dag 5 Vrijdag Quito – Cochasquí – Otavalo –  Tumbabiro Privé transport naar het noorden richting Otavalo. Onderweg vrijwel op de evenaar bezoek aan de pre-Inca Ruines van Cochasquí, entreegeld inbegrepen. Overnachting in droogwoud gebied nabij Tumbabiro in een mooie Hosteria, inclusief diner en ontbijt.  

Dag 6 Zaterdag Tumbabiro Vanuit de Hosteria zijn er verschillende activiteiten te ondermenen, zoals bijvoorbeeld wandelen, paardrijden en thermale baden of mountainbiken. Gewoon lekker bij het zwembad van de hosteria blijven kan ook. Verblijf in deze mooie Hosteria inclusief diner en ontbijt.

Dag 7 Zondag Tumbabiro – Peguche Jullie nemen zelf de bus of een taxi van Tumbabiro naar het dorpje Peguche voor de overnachting in een sfeervol Otavaleens en mooi gelegen hotel in Peguche. Dit is de omgeving van alle handwerkslieden van de markt van Otavalo en ook de natuur is prachtig, met onder meer de waterval Cascada de Peguche, voor veel indianen is dit een heilige plek.

Dag 8 Maandag Peguche Vandaag gelegenheid om omgeving te verkennen; bijvoorbeeld te wandelen naar de waterval, handwerkslieden te bezoeken, verschillende dorpjes met ieder hun eigen specialiteiten te gaan ontdekken of de natuur in te gaan. En dan lekker uitblazen in de tuin van het hotel tussen de vogels met uitzicht op de Imbabura vulkaan. Verblijf in hotel in Peguche inclusief ontbijt. 

Dag 9 Dinsdag Peguche –  nabij Machachi  Vanochtend nog lekker genieten van de prachtige plek en dan worden jullie opgehaald met privé transport en rijden jullie naar Machachi, net ten zuiden van Quito en dan de oostelijke cordillera in naar een prachtige authentieke Haciënda, gelegen in de paramo, tussen vijf vulkanen. Overnachting in deze herenboerderij. 

Dag 10 Woensdag Machachi – Latacunga  Vanochtend een overweldigende paardrijdtocht in originele chagra outfit met zicht op onder meer de Cotopaxi vulkaan. Warme lunch in de haciënda en dan met privé transport naar Latacunga, voor de overnachting in een hotel inclusief ontbijt.

Dag 11 Donderdag Latacunga – Saquisilí – Tigua ’s Ochtends met privé transport naar de Saquisilí markt. De markt in Saquisilí is één van de mooiste en zeker grootste authentieke indianen markten van Ecuador. Vervolgens transport vanaf de Panamericana de westelijke cordillera in naar het dorpje Tigua. Overnachting in een authentieke boerderij van circa 130 jaar, gebouwd met adobe en paja (blokken van klei en gras). De muren zijn 1,20 meter dik. Diner en ontbijt inbegrepen in deze zeer gastvrije boerderij. 

Dag 12 Vrijdag Tigua – Zumbahua – Chugchilán ’s Ochtends met het privé transport een bezoek  aan de krater van Quilotoa, het adembenemende kratermeer met groenblauw water is zo’n 250 meter diep! Mogelijkheid voor een lange wandeling (5 tot 6 uur) van Quilotoa naar het dorpje Chugchilán. Overnachting in Chugchilán, inclusief diner en ontbijt. 

Dag 13 Zaterdag Chugchilán – Zumbahua – Quito Vanochtend met privé transport naar het dorpje Zumbahua, waar het vanmorgen markt is. Het is een kleine, maar authentieke markt, waar veel te zien is. Echt een aanrader! En dan met het privé transport terug naar Quito. Overnachting in een hotel in Quito.

Dag 14 Zondag Quito – Lago Agrio – Cuyabeno Transfer naar het vliegveld, voor de vlucht van circa een half uur van Quito (Andes, 2.900 m) naar het stadje Lago Agrio in het regenwoud. Verblijf in een eenvoudig logde in het reservaat van Cuyabeno National Park. 

Dag 15 Maandag Regenwoud Deze dag verblijven jullie in het regenwoud en gaan met een gids wandelingen en kanotochten maken, waarbij van alles wordt uitgelegd over het regenwoud, medicinale planten en veel meer. Mogelijkheid tot het zien van vele soorten vogels, apen en zelfs zoetwater dolfijnen. Verblijf in de lodge met alle maaltijden inbegrepen.

 Dag 16 Dinsdag Regenwoud Ook deze dag zullen jullie het regenwoud gaan verkennen met de gids en er veel doen zien en ervaren. Verblijf in de lodge met alle maaltijden inbegrepen.

 Dag 17 Woensdag Regenwoud Ook vandaag gaan jullie het regenwoud in met de gids, lopend of met kano’s om veel te zien. Verblijf in de lodge met alle maaltijden inbegrepen.

 Dag 18 Donderdag CuyabenoLago Agrio – Quito Vanochtend laatste ochtend hier in het regenwoud en dan terug naar Lago Agrio. Dan de vlucht van Lago Agrio naar Quito. Transfer naar een hotel voor de overnachting in het oude centrum van de stad, het Historische deel dat op de lijst staat van UNESCO Wereld Erfgoed.

 Dag 19 Vrijdag Quito – Amsterdam Vanochtend nogmaals de mogelijkheid om wat van de oude stad te zien en dan transfer naar het vliegveld voor de vlucht terug naar Amsterdam.

 Dag 20 Zaterdag Aankomst Amsterdam Vandaag aankomst op Schiphol en helaas al weer het einde van de reis.

Veel leesplezier en voorpret gewenst!!

Stalin Armijos & Dorien Dijkstra

 

*Alle informatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 

LandEcuador
Bekijk Alle voorbeeldreizen