Reis met kinderen Ecuador 16 dagen 

Een actieve en toch ontspannen reis maken met je eigen gezin met kinderen? Je gaat samen onvergetelijke ervaringen maken in heel afwisselende prachtige natuurgebieden en de kinderen krijgen tegelijkertijd een kijkje in een heel andere cultuur. Deze reis is 16 dagen uit en thuis, maar kan gemakkelijk worden uitgebreid indien gewenst. Mogelijkheden te over. De reis heeft niet al te lange reisafstanden per dag, waarbij het reizen op zich onderdeel is van de vakantie, rekening met hoogte opbouw, afwisseling in natuur, ruim voldoende gelegenheid voor kinderen om telkens even bij te komen of te spelen, met voldoende ruimte en zwemmogelijkheden en contact met lokale kinderen, als ze dat leuk vinden.      

Deze reis is een voorbeeld en kan geheel naar persoonlijke wens worden aangepast; Iedere reis die Native & Green maakt is anders en altijd geheel persoonlijk en naar uw wensen en grenzen. Bel ons gerust eens voor een vrijblijvend informatief gesprek: 050 50 10 250!
 
Inbegrepen: alle overnachtingen in tweepersoonskamers met privé faciliteiten; alle transfers met Spaanstalige chauffeur (de eerste transfer is met Engelssprekende chauffeur);  verblijf bij gastgezin van Runa Tupari inclusief alle transport en alle maaltijden; hotel in Tigua inclusief diner en ontbijt; verblijf in een haciënda hoog in de paramo inclusief diner, ontbijt en lunch, paardrijdtocht in chagra-outfit met lokale gids; regenwoud trip nabij Tena inclusief alle maaltijden, excursies, zwembad en Engelssprekende gids; alle overige hotelovernachtingen inclusief ontbijt in Tababela, in Quito (oude centrum), in Otavalo, in Baños en in Papallacta; alle reisverplaatsingen met privé transport.
Niet Inbegrepen: internationale vliegtickets; andere maaltijden dan vermeld; eventuele overige taxi’s of bussen; eventuele overige excursies of lokale gidsen; tips en fooien, souvenirs. De kosten van dit voorstel zoals hierboven beschreven zijn afhankelijk van het aantal reizigers, keuze van de boot, hotels en tijdstip van vertrek. Bel voor meer informatie 050 50 10 250.
Dag 1 Vertrek Amsterdam – Aankomst Quito Vanochtend vertrekken jullie vanaf Schiphol met de KLM vlucht naar Quito, Ecuador. Opgewacht op het vliegveld en naar Tababela voor hotel met zwembad.
Dag 2 Quito – Otavalo Vanochtend opgehaald en met privé transport naar het noorden, richting Otavalo. Onderweg bezoek aan pre-Inca site met grasovergroeide pyramides (vlak van boven), veel ruimte voor de kinderen om te rennen en spelen, llama’s en prachtige uitzichten. Overnachting in Otavalo, midden in het centrum, inclusief ontbijt.
Dag 3 Otavalo – Runa Tupari Vanochtend kennismaken op kantoor van Runa Tupari en naar jullie gastgezin gebracht voor 2 nachten, inclusief transport en alle maaltijden. Jullie kunnen meedoen met het gastgezin met dagelijkse bezigheden, of vandaag al een van de vele excursies doen, zoals naar de omliggende dorpjes en thuiswerkplaatsjes van handwerkslieden bezoeken; wandelingen maken in nabijgelegen natuurgebieden; per mountainbike naar de lager gelegen cloud forest; een boottochtje op een meer; een prachtige treintocht door overweldigend landschap; excursies om meer te leren over de cultuur of van het organische verbouwen van producten; of juist van de overweldigende natuur; of een van de vele andere mogelijkheden die zij te bieden hebben.
Dag 4 Runa Tupari Vandaag wellicht een van de mogelijke excursies. Of met het gezin meedoen. Ook deze nacht bij jullie gastgezin van Runa Tupari met diner en ontbijt.
Dag 5 Runa Tupari – Otavalo – Quito Vanochtend na het ontbijt nemen jullie weer afscheid van jullie gastgezin en worden jullie opgehaald voor de terugrit vandaag naar Quito. Onderweg bijvoorbeeld door dorpjes rijden; de vulkaan Cayambe op; vogelopvang Parque Condor om Condors en andere vogels met vliegdemonstratie te zien; langs de evenaar om proefjes te doen en een ei op zijn punt te zetten; of in Quito het Historische Centrum met koloniale gebouwen en veel winkels nog even inlopen. Overnachting aldaar, inclusief ontbijt.
Dag 6 Quito – Saquisilí – Tigua Vanochtend vroeg opgehaald en met privé transport naar de lokale indianenmarkt van Saquisilí. Dan door naar Tigua, verblijf op een boerderij met veel dieren en bijvoorbeeld llama’s waarop de kinderen mogen rijden. Helpen koeien melken met de hand mag ook. Verblijf in zeer gastvrije boerderij, inclusief diner en ontbijt met eigen producten.
Dag 7 Tigua – Quilotoa – Tigua Vanochtend na het ontbijt rijden jullie met de chauffeur naar het nabij gelegen dorpje Quilotoa (3.890 m). Wandelen bij de krater van Quilotoa, het adembenemende kratermeer met groenblauw water is zo’n 250 meter diep! Naar beneden lopen en met muildier terug kan ook. Er zijn tal van toeristische winkeltjes voor souvenirs. Dan terug naar Tigua voor een rustige middag op de boerderij en overnachting inclusief diner en ontbijt. Misschien spelen met lokale kinderen.
Dag 8 Tigua – Zumbahua – Porvenir Vanochtend vroeg met privé transport naar de lokale indianenmarkt in Zumbahua, ook dierenmarkt. Onderweg zie je misschien veel mensen gekleurde poncho’s, llama’s met last op hun rug, schapen bovenop de bus of pick-up met veel mensen achterop. Onderweg ergens lunchen, eenvoudig Ecuadoriaans, of in koloniale Haciënda met live folkloremuziek. Dan naar een andere haciënda hoog in de bergen, voor overnachting tussen 5 vulkanen, inclusief diner en ontbijt.
Dag 9 Porvenir – Quito Vanochtend heel vroeg opstaan en zien hoe de paarden bijeen worden gedreven en met lasso’s worden gevangen. Dan chagra outfit aan en op cowboy zadels te paard omhoog de vulkaan op. Ook voor kinderen heel goed te doen, hele brave paarden en alleen stappen is mogelijk. Overweldigende paardrijdtocht tussen de vulkanen, als echte chagra’s, onvergetelijk! Dan een lekkere warme (typische) lunch, die voor jullie bereid wordt in de Haciënda (inbegrepen). Dan terug met privé transport naar Quito, zelfde hotel in oude centrum, inclusief ontbijt.
Dag 10 Quito – Cotococha lodge Vanochtend opgehaald en met privé transport via het oosten naar het zuiden richting Tena, ongeveer 5 uur, prachtige rit. Daar naar een heerlijke regenwoud lodge. Eigen huisje en de middag lekker bij het zwembad.
Dag 11 Cotococha lodge Vanochtend na het ontbijt met de kano en dan wandelen in het regenwoud om te genieten van alle groen en de vele vogels. Bij de prachtige waterval “La Cascada de Latas” even lekker zwemmen. Terug naar de lodge voor lunch. ’s Middags ergens anders wandelen in regenwoud en leren over geheime wonderen en medicinale planten en hoe je ze gebruikt. Ook zoeken naar apen, vogels en insecten. Bij de lodge zelf chocolade maken en natuurlijk opsnoepen met vers fruit. Diner in de lodge en lekker bij de haard zitten.
Dag 12 Cotococha lodge – Baños Vanochtend na het ontbijt afscheid van deze heerlijke plek. Jullie worden naar  Baños gebracht voor de komende twee nachten, verblijf in hotel met zwembad. Leuk dorpje om te wandelen, winkelen, ijsjes te eten, fietsen, quadrijden, mountainbiken, raften, noem maar op. Verblijf in hotel met ontbijt.
Dag 13 Baños Vandaag lekker vrij om te doen waar jullie zin in hebben. Er is hier voor ieder voldoende te doen. En natuurlijk even kijken bij alle zoete lekkernijen die hier gemaakt worden van suikerriet en Guayaba vruchten. Je ziet bij een aantal winkeltjes nog de jongens de (rietsuiker-) stroop aan een haak in de deurpost kneden. Wederom verblijf in hotel met ontbijt.
Dag 14 Baños – Papallacta Vandaag opgehaald en met privé transport naar het noorden, naar Papallacta waar jullie gaan overnachten met eigen warme bronnenbaden. Hier kunnen jullie een prachtige wandeling maken, horizontaal langs een riviertje. En dan lekker bijkomen in het warme water.
Dag 15 Papallacta – Quito – Vertrek naar huis  Vanochtend glijden jullie misschien nog even het water in en gaan lekker uitgebreid ontbijten. En dan worden jullie opgehaald en vertrekken richting het vliegveld, voor de vlucht terug naar huis.
Dag 16 Aankomst Amsterdam Vandaag komen jullie aan op Schiphol en is de reis helaas al weer ten einde. Alvast veel voorpret gewenst! Stalin Armijos & Dorien Dijkstra   *Alle informatie is onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

LandEcuador
Bekijk Alle voorbeeldreizen