Zwemmen met Walvishaai! Cok & Jolanda

Hoi Dorien, We zijn al weer eventjes terug van onze reis naar de Galapagos.  Wat leuk dat we een attentie en een welkom terug kregen van jullie over de post. De reis was echt geweldig  en we hebben zeer genoten en alles gezien wat we wilden zien behalve de albatrossen maar ja, dat wisten we van te voren. Wel hebben we bij Genovesa met een Walvishaai mogen zwemmen. Iets waarvan onze gids zelf helemaal loco werd :) en wij natuurlijk met hem.

Hoi Dorien,

We zijn al weer eventjes terug van onze reis naar de Galapagos.

Wat leuk dat we een attentie en een welkom terug kregen van jullie over de post.

De reis was echt geweldig  en we hebben zeer genoten en alles gezien wat we wilden zien behalve de albatrossen maar ja, dat wisten we van te voren.

Wel hebben we bij Genovesa met een walvishaai mogen zwemmen. Iets waarvan onze gids zelf helemaal loco werd :) en wij natuurlijk met hem.

Iedereen was zeer vriendelijk en behulpzaam en de sfeer was heerlijk ‘laid back’.

Na de enigszins moeizame start met de reispapieren van een andere klant is de reis spoedig verlopen.

Isabela is ons zeer goed bevallen, een slaperig dorpje met gezellige eettentjes, hippiebarretje op het strand en de pelikanen die ons ’s morgens goedendag kwamen zeggen.

Bij Concha de Perla hebben we vaak gesnorkeld en mogen genieten van zeer veel zeeschildpadden, een aantal pinguïns, zeeleeuwen, Eagle and golden rays en verrassend veel Black tip sharks.

De route naar de Muro de Lagrima’s is fantastisch want elke keer heb je een zijpad met weer een nieuw stukje natuur dat elke keer weer verrast. Bij de lagune zijn we door het water langs het mangrovebos naar de baai gelopen en kwamen midden in een kleuterklas pelikanen terecht, die onder leiding van een paar volwassenen leerden vissen. We hebben daar wel een uur tot aan ons middel in het water tussen de vogels staan genieten.

Ook in het wetland gebied hebben we menig Kodak momentje gehad met de prachtige flamingo’s.

De excursie naar Los Tuneles was prima verzorgd en we hebben onderweg een aantal Manta roggen kunnen spotten. Verder natuurlijk heel veel White tip sharks gezien. Bijzonder was het snorkelen door het onderwater lavalandschap met onder je de haaien die heen en weer cruisen. Het landschap is hier ook oogstrelend en bijzonder met de kandelaarcactussen en lava doorkijkjes. Weer een dag genoten.

De excursie naar de Sierra Negra Vulkaan was prachtig om te doen met 1 kritische noot: de gids die we hadden heeft bij elkaar denk ik 5 zinnen gesproken dus daar hadden we niet zo veel aan. Maar het landschap is prachtig dus hebben we ons eigen plan getrokken en zijn ons eigen gang gegaan. Sommige mede excursieleden hadden ook ernstige moeite met de 16 km in de tropische zon. Wij vonden het heerlijk.

Hierna verlieten we Isabella en koersten we naar Santa Cruz.

Eerlijk gezegd vonden we dit eiland wel het schrikbeeld van hoe je de toekomst niet wil zien voor de Galapagos. Zeer luidruchtig, veel toerisme (tot onze verbazing niet veel van onze landgenoten die je toch eigenlijk overal ter wereld in grote getallen tegenkomt), kortom iets minder our piece of cake.

De excursie South Plazas was ook weer een toppertje met vriendelijk gids die zeer veel know how had en dat ook graag wilde delen. Hier de eerste keer dat we oog in oog stonden met de prachtige Blauwvoet Jan van Genten, Fregatvogels en het eiland was prachtig mooi rood gekleurd met het Common Carpet. We hadden het geluk dat er een blad van de cactus af viel waardoor we de landleguanen in volle actie hebben gezien. Van alle kanten kwamen de leguanen aangestiefeld om vervolgens met elkaar op de vuist te gaan om een stuk ‘vers’ blad te bemachtigen. Een National Geografic momentje.

We hebben op eigen gelegenheid een taxichauffeur/ gids geregeld die ons de hooglanden heeft laten zien. Deze meneer verstond de kunst om vogel geluiden exact na te bootsen zodat we binnen de kortste keren een arsenaal aan vogeltjes om ons heen hadden. Hele leuke ervaring.

Natuurlijk zijn we overgevaren naar Angermeyers Point en hebben Las Grietas bezocht.

De lagune naast het hotel was prachtig en hebben we 2 maal bezocht, 1 maal met laag water en 1 maal met hoog water. Hoog water is aan te bevelen want dan zwemmen de zeeschilpadden naar binnen en zie je in het heldere water de grote vissen op jacht gaan.

Ook zijn er dan veel meer vogels in het gebied te vinden.

Ook hebben we een dagje Tortuga Bay gedaan. Lekker relaxen en allerlei diertjes onderweg, heerlijk.

Toen was het tijd voor onze 4- daagse cruise.

De boot was geweldig met alle excursies en service aan boord. Een leuk gemêleerd gezelschap van Australiërs, Nieuw Zeelanders, Amerikanen en Denen. De gids was streng doch rechtvaardig en hield nauwkeurig in de gaten dat iedereen zich aan de regels hield ter land en ter zee. Ook heeft hij nog een filmpje voor ons in elkaar gedraaid van al onze belevenissen. Echt heel erg leuk.

We hebben de Galapagos haai onder de boot gehad, we hebben hamerhaaien gezien en de walvishaai, pinguïns, zeeleeuwen, zeerob, de Roodvoet Jan van Genten, de Fregatvogels en de uil die overdag jaagt op de lavavelden. Heel veel verschillende soorten roggen en de rifhaaien natuurlijk. Een paradijs op aarde.

Ondanks dat de boot echt geweldig was en we heel veel in een korte tijd hebben gezien vinden we de kreet 4- daagse cruise enigszins overdreven. De laatste dag werden we al heel vroeg naar het Darwin centrum gebracht (die dan nog dicht is), om daar een 3 kwartier rond te lopen om dan weer in de bus te worden geladen op naar het vliegveld, waar we een vroege vlucht terug hadden. Misschien voor nieuwe klanten daar nog eens duidelijk op wijzen.

Maar dit gezegd hebbende is de algehele conclusie dat we een top reis hebben gehad.

We hebben veel plezier gehad van je beschrijvingen van wat er allemaal te doen is en hebben daar dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

Mochten er mensen in onze omgeving naar Columbia, Peru, Ecuador of de Galapagos willen zullen we jullie zeker aanbevelen.

Met hartelijke groet,

Cok en Jolanda Pieterse

 

 

LandGalápagos
Bekijk Alle reisverhalen