genieten van alle indrukken Rob en Nanette

Hallo Dorien, We zijn inmiddels bijna 2 weken thuis, maar genieten nog steeds na van alle indrukken, die we in Ecuador hebben opgedaan.

Het advies om onze reis te starten in Bellavista heeft heel goed uitgepakt. We vonden het een fijne plek met een prettige temperatuur, waar ook nog eens heel veel te zien was.
Saquisilli is een echte aanrader. We hadden het plan een bol lama wol op de markt te kopen (leuk om thuis een warme muts te breien). Dit heeft ons een flinke speurtocht opgeleverd. De taxichauffeur was zo welwillend om ons naar alle markten in deze plaats te brengen, waar we op aanraden van een heel behulpzame gids en lokale mensen naar toe gestuurd werden. Eind van de ochtend (we waren al sinds half zeven in touw) eindigden we bij een kleurrijke kraam met wol, welke helaas niet van lama en zelfs niet van schaap afkomstig was, maar gewoon synthetisch uit de fabriek. We hebben er erg om gelachen. We zullen de lama wol maar thuis in ons eigen dorp moeten aanschaffen.
De Cotopaxi was prachtig. We hebben er een wandeling gemaakt, maar op die hoogte vonden we ’t al snel genoeg. Het was zeker de moeite waard.
Op het paard gaat het stukken beter!

Ons verblijf in de Amazone in Pañacocha Ecolodge was bijzonder. De gids was aanvankelijk gereserveerd. De derde dag kwam de aap uit de mouw, toen hij rechtstreeks Rob om zijn achternaam vroeg. Er volgde bij de gids een opluchting. De gids legde uit dat hij aanvankelijk dacht dat Rob familie moest zijn van president Rafael Correa, omdat Rob er zo op lijkt (en de gids kennelijk niks van “een Correa” wilde weten). We hebben een afbeelding van Correa opgezocht en tot onze verbazing lijkt de president precies op Rob zijn broer. We snapten dus wel de aanvankelijke aarzeling. Een geweldige crew !

We zijn blij jullie advies voor La Jimenita te hebben opgevolgd. Ontzettend aardige mensen en het was daar heerlijk struinen in de tuin en de omgeving.

En daarna was alles weer anders op de Galápagos eilanden!
We hebben daar tussen alle geplande dagtours door ook veel van jouw tips opgevolgd. De leukste daarvan vonden we:
• Puerto Chino Beach op San Cristóbal
• de dagelijkse visafslag in Puerto Ayora op Santa Cruz, waar meer dieren de vis kwamen halen dan mensen
• het snorkelen bij Concha de Perla op Isabela
Bedankt voor alle organisatie en tips.

Misschien heb je nog iets aan onze tips.
Voor vertrek hebben we bij het tuincentrum een aantal aquariumzakken aangeschaft. € 0,50 per stuk. Deze zijn namelijk 100% waterdicht.
Bij de schoenwinkel hebben we zakjes silica korrels gevraagd, die worden veel bij nieuwe schoenen gestopt. Lichtgewicht materiaal en sterk drogend.
Hiervan maakten we “droogzakken” ,waar we de foto apparatuur/ batterijen e.d. / opladers in deden om ze te laten drogen na gebruik en tijdens de reis.

In de bijlagen nog wat foto’s van onze indrukken.

Rob en Nanette

LandEcuador, Galápagos
Bekijk Alle reisverhalen