Hulp aan Stichting STNF

Native & Green ondersteunt de Stichting Save The Native Forest (STNF). Deze stichting beschermd regenwoud in Ecuador. Het regenwoud is van belang voor het produceren van zuurstof, voor de klimaatbeheersing in de wereld, het houdt veel water vast in de lucht wat anders via rivieren kan zorgen voor overstromingen. Het primaire regenwoud zorgt ook voor de instandhouding van ontelbaar veel soorten dieren en planten, die op hun beurt weer nieuwe medicijnen en andere revolutionaire oplossingen aan de mens bieden. STEUN STNF: http://www.stnf.org/nl/

De stichting heeft in samenwerking met zusterstichting CNBN in Ecuador 400 hectare grond aangekocht, die in een bufferzone liggen tussen de bewoonde wereld en de Amazone, wat voorkomt dat de grens steeds verder zal opschuiven. Daarbij wordt er nauw contact onderhouden met de kolonisten, om ook andere grond niet verder uit te breiden.
De stichting werkt nauw samen met de Huaorani indianen die helpen om de grond te beschermen tegen oliemaatschappijen, houthakkers, projectontwikkelaars en kolonisten.

Op dit moment is de stichting op zoek naar geld om van het aangekochte regenwoud een Bosque Protector te maken en daarmee ook vanuit de regering een beschermde status te krijgen. Er is 11.000 dollar nodig om dit voor elkaar te krijgen. Er wordt een geautoriseerde bioloog ingehuurd om een vereiste zogenaamde “Plan de Manejo” te maken en om onder andere onderzoek te doen naar de voorkomende flora en fauna in het gebied. Ook is dit geld nodig voor betalingen aan betrokken instanties zoals het ministerie van milieu die de aanvraag zullen behandelen en inspecties zullen uitvoeren en dergelijke.

Het is van groot belang dat de grond de status van Bosque Protector zal krijgen, want  daarmee kan de stichting rekenen op meer steun bij de bescherming, bijvoorbeeld door de militairen en de staat. En daarbij hoeft er dan geen hoge grondbelasting meer te hoeven worden betaald, wat nu nog wel het geval is.

Er kan pas met de aanvraag worden begonnen als er voldoende geld is. Er is dus nu dringend geld nodig! Help alstublieft mee om dit mogelijk te maken; ga naar www.stnf.org en doneer gul…

Al uw gedoneerde geld wordt rechtstreeks gebruikt voor dit project!

http://www.stnf.org/nl/

Bekijk Alle Nieuwsberichten